Coface investeşte 2 milioane euro pentru lansarea asigurării de credit în România

F.A.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 30 mai 2007

Investiţia Coface pentru lansarea asigurării de credit în România este estimată la 2 milioane euro în 2007, în timp ce primele brute subscrise urmează să ajungă la un milion de euro la finalul acestui an, a declarat Cristian Ionescu, directorul general al Coface România. Coface România a început activitatea de asigurări prin intermediul Coface Austria Kreditversicherung AG Sucursala România în luna aprilie a acestui an.

"Oferim un serviciu complet - asigurări de credit, colectare de creanţe şi informaţii de credit prin intermediul sucursalei şi al Coface România Credit Management Services, a precizat Cristian Ionescu, citat de NewsIn. El a mai spus că aceste servicii beneficiază de surse proprii şi mai ales locale.

Potrivit lui Ionescu, principalii clienţi provin în mare parte din rândul companiilor româneşti controlate de grupuri internaţionale.

"Clientul nostru are în general o cifră de afaceri de peste trei milioane de euro. Companiile care se încadrează la o primă de asigurare de 0,3%, provin din industria oţelului, IT, automotive, telecomunicaţii, iar cele care plătesc o primă de 0,6% provin din sectorul comerţului sau retailului independent", a explicat Cristian Ionescu. În opinia lui, domeniul cel mai riscant, pentru care să plăteşte şi cea mai mare primă de asigurare este agricultura, unde nivelul primei se situează la 0,8%.

Coface asigură 85% din valoarea totală a unui contract sau a întregii cifre de afaceri. Prima de asigurare se calculează ca procent din cifra de afaceri şi poate varia în medie între 0,3% şi 0,8%. Perioada maximă de credit este de 120 de zile de la data facturării. Răspunderea Coface este de maxim 25 de ori prima plătită, dar poate atinge şi un nivel de 30-35 de ori prima plătită, caz în care se va plăti un procent suplimentar.

Coface România a fost fondată în octombrie 1996. Cifra de afaceri a companiei a atins în 2006 nivelul de 1,6 milioane euro, iar creşterea a fost de 71% anual, între 2004 şi 2006. Informaţiile de credit au avut la sfârşitul anului trecut o pondere de 55% din cifra de afaceri, iar managementul creanţelor o pondere de 45%.

Coface este una dintre cele mai mari companii de asigurări de credite din lume, cu o cotă de piaţă estimată de 18% la nivel mondial şi, tot­odată, lider pe piaţa globală a asigurărilor de credite pentru exporturi, cu o cotă de piaţă de 25%. Activitatea Coface urmăreşte patru linii de business: asigurări de credit comercial, agenţie de rating de companii, managementul creanţelor şi factoringul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb