COFACE:  "Jumătate dintre firmele din comerţul cu ridicata al materialelor lemnoase şi de construcţii au un grad de insolvenţă peste medie"

V.D.
Miscellanea / 11 aprilie 2018

"Jumătate dintre firmele din comerţul cu ridicata al materialelor lemnoase şi de construcţii au un grad de insolvenţă peste medie"

Jumătate dintre companiile din România care activează în comerţul cu ridicata al materialului lemnos şi al materialelor de construcţii şi echipamentelor sanitare au un grad de insolvenţă peste medie, în timp ce numărul firmelor cu cifră de afaceri mai mare de un milion de euro care au avut incidente de plată s-a dublat în 2017, faţă de anul anterior, reiese dintr-o analiză realizată de Coface, remisă Redacţiei noastre.

Conform datelor citate, în sectorul analizat, 47% dintre companii au avut o pierdere netă la sfârşitul anului 2016, pentru 14% fiind mai mare de minus 20%, şi doar 12% având un profit de peste 20%.

De asemenea, 44% dintre firmele chestionate au menţionat că îşi plătesc datoriile mai târziu decât le-ar permite ciclul operaţional, iar valoarea datoriilor la bugetul de stat a atins maximul ultimilor opt ani, în perioada 2016 - 2017.

Rezultatele cercetării Coface arată, totodată, că în comerţul cu ridicata al materialului lemnos şi al materialelor de construcţii şi echipamentelor sanitare se înregistrează o durată medie de colectare a creanţelor în scădere de la 84 de zile, în 2012, la 64, în 2016, în timp ce media la nivel naţional în aceeaşi perioadă analizată s-a micşorat de la 100 de zile, până la 93.

Pe de altă parte, în primele trei luni ale anului 2018, există deja şase companii cu cifra de afaceri de peste un milion de euro care au avut incidente bancare, relevă raportul citat.

Analiza Coface a inclus datele agregate a 6.934 de companii care au depus datele financiare pentru 2016 şi au generat o cifră de afaceri consolidată de 16,28 miliarde de lei. Din totalul companiilor active în România în cursul anului 2016, Coface a analizat 1.035 (aproximativ 15%), dar care au o pondere a cifrei de afaceri de 67% în cifra de afaceri consolidată la nivel de sector. Cele mai multe firme (49%) sunt încadrate de Coface cu un risc mare şi mediu-mare şi doar 43% au un risc scăzut.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb