Cofinanţare de 60% pentru fermele de creştere a peştilor

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Fonduri Europene / 13 aprilie 2007

Cofinanţare de 60% pentru fermele de creştere a peştilor

Proiectele privind dezvoltarea acvaculturii vor beneficia de o cofinanţare de până 60%, din care 45% reprezintă fonduri europene, potrivit proiectului de Program Operaţional Sectorial pentru Pescuit, elaborat de Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură (ANPA).

Programul Operaţional Sectorial pentru Pescuit reprezintă documentul care stabileşte metodologia prin care pot fi accesate fondurile europene alocate României în perioada 2007-2013 în domeniul pescuitului.

Pentru această perioadă, România primeşte 230 de milioane de euro din Fondul European pentru Pescuit (FEP), iar instituţia care va gestiona aceste fonduri este Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură (ANPA).

Beneficiarii acestei măsuri pot fi agenţii economici, asociaţiile şi organizaţiile de producători sau instituţiile publice.

Evaluarea proiectului va ţine cont de viabilitatea financiară a solicitantului, de impactul proiectului asupra numărului de salariaţi, dar şi de impactul asupra mediului.

Prin intermediul acestei măsuri, se urmăreşte creşterea numărului fermelor mici de acvacultură de la 30 la 80, dar şi refacerea şi modernizarea a 70.000 de hectare de amenajări piscicole. De asemenea, până în 2013 se doreşte creşterea numărului de angajaţi din acest sector, precum şi introducerea a trei-patru specii de peşti în producţia obţinută din acvacultură.

Potrivit ANPA, până în primăvara anului trecut au depus dosare pentru obţinerea licenţei de acvacultură 381 de unităţi. Din cele 100.000 de hectare utilizate în acvacultură în 1989, în 2005 s-au înregis­trat ca suprafeţe degradate sau nefolosite circa 27.000 de hectare.

În proiectul propus de ANPA, sunt stabilite cinci axe prioritare în funcţie de care vor fi alocate fondurile europene, res­pectiv adaptarea flotei de pescuit, acvacultură, măsuri de interes comun, dezvoltarea durabilă a zonelor pescăreşti şi asistenţă tehnică.

Solicitantul va depune proiectul ANPA, iar plăţile vor fi realizate de Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP).

Alături de fondurile pentru pescuit, potrivit Planului Naţional de Dezvoltare Rurală, România trebuie să cheltuias­că 940 de milioane, pentru plăţi directe şi dezvoltare rurală, în anul 2007, din cele 12 miliarde de euro, bani primiţi de la Uniunea Europeană pentru perioada 2007-2013.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb