Colaborare între Tăriceanu şi Băsescu în cadrul "instituţional şi legal"

F.A.
Ziarul BURSA #Politică / 14 februarie 2008

Primul-ministru Călin Popescu-Tăriceanu a declarat, ieri, că va face nominalizările pentru Justiţie şi Apărare după publicarea deciziei Curţii Constituţionale în Monitorul Oficial şi că va colabora cu preşedintele Traian Băsescu pentru deblocarea acestei situaţii în cadrul "instituţional şi legal". "Cred că aceste subiecte trebuie tratate în cadrul legal şi instituţional. Aştept decizia Curţii Constituţionale şi, pe baza deciziei, voi formula propunerile în conformitate cu Constituţia şi cu legile în vigoare", a precizat premierul. Tăriceanu a subliniat că legile în vigoare şi Constituţia prevăd clar care sunt atribuţiile premierului şi care sunt atribuţiile preşedintelui în cazul vacanţei unui portofoliu ministerial.

"În privinţa desemnării miniştrilor este competenţa primului-ministru. Preşedintele are, conform Constituţiei, anumite obligaţii şi anume acelea de a semna decretele de revocare şi de numire în funcţie", a explicat Călin Popes­cu-Tăriceanu, citat de Rompres. Premierul a subliniat în acest context că o astfel de "colaborare se face numai în cadrul instituţional şi legal".

De asemenea, Tăriceanu a arătat că Radu Stroe a părăsit poziţia de ministru delegat, şef al Secretariatului General al Guvernului, în urma restructurării Guvernului, reducându-se portofoliile ministeriale de la 22 la 15."Printre portofoliile pentru care am considerat că nu se justifică obligaţia de a fi conduse de un membru al Cabinetului s-a numărat şi Secretariatul General al Guvernului. SGG este o instituţie în subordinea Guvernului şi am procedat la o restructurare astfel încât această instituţie este condusă de un înalt funcţionar public. Domnul Radu Stroe nu mai putea conduce această instituţie pentru că el este membru al Parlamentului", a subliniat Tăriceanu, adăugând că doar situaţia de incompatibilitate a lui Radu Stroe l-a obligat pe acesta să părăsească Executivul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb