Colaborare româno-israeliană în domeniul IT

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 5 martie 2009

Organizarea celei de-a 10-a ediţii a HiTech Business Forum a fost principala temă a dezbaterilor dintre Gabriel Sandu, ministrul Comunicaţiilor şi al Societăţii Informaţionale, şi David Oren ambasadorul Israelului la Bucureşti, ce s-au întâlnit marţi 3 martie a.c. Evenimentul, la care vor participa peste 20 de companii israeliene, se va desfăşura la Bucureşti în perioada 25-26 martie. Aici îşi expun produsele şi serviciile companii israeliene din domeniul tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor. "Business HiTech" este organizat de zece ani în România de către Ambasada Israelului, în colaborare cu Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale.

În fiecare an, forumul de cooperare asigură cadrul unor discuţii bilaterale importante, prin care România poate atrage pe piaţa IT&C investitori israelieni cum ar fi: Corrigent Systems, Alvarion, Amital Data, ECI Telecom sau Motorola Israel.

Temele principale de dezbatere sunt securitatea reţelelor IT&C şi a sistemelor de e-guvernare precum şi metode de stopare a fraudei pe internet.

Ministrul MCSI şi-a exprimat deschiderea totală către continuarea şi dezvoltarea colaborării între cele două state, având în vedere faptul că peste 30% din investiţiile pe care statul Israel le derulează în prezent în România sunt în domeniul tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor.

De asemenea, Domnia sa a precizat că principalele obiective ale Executivului de la Bucureşti în relaţia cu statul Israel sunt consolidarea relaţiilor guvernamentale şi diplomatice şi dezvoltarea celor economice.

Ministrul Gabriel Sandu a precizat că susţine toate iniţiativele comune de colaborare şi de dezvoltare a investiţiilor în perspectiva creării de locuri de muncă, şi de asemenea a prezentat strategia MCSI de dezvoltare a societăţii informaţionale.

Ambasadorul David Oren l-a felicitat pe ministrul român pentru viziunea clară asupra liniilor strategice şi a exprimat pe această cale disponibilitatea de a colabora şi de a pune la dispoziţia României expertiză pe domenii de e-guvernare şi securitate în IT&C.

Totodată Ambasadorul Israelului l-a invitat pe ministrul MCSI să deschidă oficial lucrările HiTech Business Forum Bucureşti 2009.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb