Colegiul Nautic Român investeşte 200.000 euro în programe de specializare pentru viitorii cadeţi din domeniul maritim, se arată într-un comunicat de presă.
Colegiul a investit recent 200.000 euro în noul Centru de Poziţionare Dinamică DP & Offshore, primul de acest gen din sud-estul UE, unde personalul navigant brevetat învaţă să folosească sisteme utilizate la bordul navelor care operează în domeniul offshore.
Programele Colegiului Nautic Român pentru ofiţer de punte, respectiv ofiţer mecanic sunt de tip "vocaţional" şi însumează peste 2000 de ore fiecare, fiind orientate pe competenţe profesionale, cu scenarii pe simulator şi comunicare în limba engleză maritimă.
"Primul salariu al unui ofiţer de marină comercială se situeaza între 1500 şi 2000 de dolari (USD) pe lună. O carieră în domeniul maritim este stabilă, creşte natural şi oferă pe parcurs alternative de a avansa, fiind din aceste puncte de vedere o carieră de invidiat. Pe navele comerciale, profesiile de bază sunt cele de ofiţer de punte, respectiv ofiţer mecanic, cu perspectivă de avansare până la comandant, respectiv şef mecanic, într-un orizont de 7-8 ani. Aşa cum indică statisticile recente din domeniu, la maturitatea profesiei, se ating salarii de cca. 100.000 USD pe an", declară Conf.dr.Stelian Cojocaru, directorul Colegiului Nautic Român din Bucureşti.
În cadrul Colegiului Nautic Român s-au înmatriculat până acum 244 de cadeţi iar numărul de cadre didactice este de peste 20. Dintre absolvenţii colegiului, până în prezent 25% au susţinut examenul de obţinere a brevetului, jumătate dintre aceştia fiind deja pe mare, restul de 75% fiind în curs de finalizare a anului de practică ambarcată.