Comisia Europeană a respins solicitarea României de a suplimenta bugetul pentru apărare cu 0,3% din PIB, echivalentul a 2,1 miliarde lei (circa 500 de milioane de euro), alocările din acest an ridicându-se la doar 1,4% din PIB.
"În ciuda discuţiilor ce au avut loc anul trecut la nivelul Ecofin (Consiliul miniştrilor de Finanţe - n.r.), Comisia a refuzat să accepte o soluţie referitoare la cheltuielile suplimentare de apărare în cadrul discuţiilor referitoare la deficitul bugetar aferent anului curent, deşi avem o graniţă lungă cu Ucraina", a declarat într-un comunicat ministrul Finanţelor Publice, Darius Vâlcov.
Liderii partidelor politice şi preşedintele Klaus Iohannis au semnat în urmă cu două săptămâni, la Palatul Cotroceni, un acordul politic care prevede că începând din 2017 Apărarea va primi cel puţin 2% din PIB vreme de 10 ani.
Din bugetul total al Ministerului Apărării de aproximativ 9 miliarde lei, circa 3 miliarde lei sunt alocate forţelor terestre, 2,7 miliarde lei forţelor aeriene şi 1,1 miliarde lei forţelor navale.
1. Cum adica, domnule presedinte?
(mesaj trimis de anonim în data de 29.01.2015, 15:06)
Uniti in cuget si-n simtiri ...pact intre partied....dar negate de mai marii europeni?