Comisia Europeană anunţă că a sesizat justiţia UE împotriva Ungariei în legătură cu legea anti-LGBT+

F.D.
Internaţional / 15 iulie 2022

Comisia Europeană anunţă că a sesizat justiţia UE împotriva Ungariei în legătură cu legea anti-LGBT+

Comisia Europeană a anunţat astăzi că a sesizat justiţia UE împotriva Ungariei în legătură cu legea ungară ce restricţionează accesul minorilor la conţinuturi care au tangenţă cu homosexualitatea, lege considerată discriminatorie faţă de comunitatea LGBT+, relatează AFP, potrivit Agerpres.

"Comisia consideră că legea încalcă regulile pieţei interne, drepturile fundamentale ale persoanelor (în special ale celor LGBT+), precum şi (...) valorile UE", se arată într-un comunicat al Comisiei.

În acelaşi timp, executivul european a sesizat CJUE - Curtea de justiţie a Uniunii - în legătură cu revocarea licenţei ultimului post independent de radio din Ungaria, Klubradio, se menţionează în comunicat.

Este o nouă etapă în procedurile de "infringement" lansate împotriva Ungariei, ce pot duce la o condamnare din partea CJUE, inclusiv sancţiuni financiare.

Legea vizată în anunţul de astăzi, adoptată de Budapesta în iunie anul trecut, interzice "reprezentarea sau promovarea" homosexualităţii şi a schimbării de sex pe lângă minori, ceea ce a suscitat reacţii de indignare, mai ales din partea liderilor europeni. În iulie 2021, Comisia Europeană a declanşat o procedură de infringement împotriva Ungariei, în legătură cu această lege.

În ce priveşte Klubradio, executivul UE a lansat o procedură de infringement în iunie 2021.

Preocupările Comisiei Europene privind statul de drept în Ungaria blochează încă planul de redresare al Budapestei, ce prevede granturi de circa 7,2 miliarde de euro. Ungaria a fost de altfel din nou criticată în recentul raport al CE privind statul de drept în UE.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. de ce trebuie promovata homosexualitatea daca majoritatea populatiei o respinge ? a fost referendum , sau conteaza mai mult ce vor niste politruci homo de la bruxelles ?

    1. Conducatorii Uniunii Europene sunt niste HOMOXEXUALI,care doresc sa impuna cu forta DESTRABALAREA in tarile din estul europei care nu doresc ca copii lor sa dvina AMANTELE si AMANTII,SCARBELOR EUROPEI BOGATE. UNGARIA,este scutul care doreste sa apere propii copii de SCARNAVIILE STRAINE carora le plac copii pentru satisfacerea propiilor pofte dezaxate. In Romania,LGTB,este aprobata de guvernanti din pozitia de COLONIE,care asculta de STAPANI. Tot DEZAXATII din VEST doresc sa pedepseasca Ungaria pentru faptul ca isi protejeaza cetatenii de cresterea ARTIFICIALA a preturilor la carburanti,amenintand unguri cu impunearea infrjmentului intrucat nu lasa si cetatenii din vest sa alimentezer la statiile PECO unguresti la pretul redus platit de unguri. La noi,desi suntem Tara cu resurse bogate in petrol si gaze,pretul carburantilor este stabilit de STAPANII COLONIEI care au acaparat cu JAPCA (pentru a fi primiti in UE,atat bogatiile in petrol cat si gazele naturale). Ba mai mult,cei care gestioneaza si APA,acum cand se tot vorbeste de SECETA si rationalizarea apei,le-a fost data francezilor. La iarna, cetatenii COLONIEI,vor dardai de frig in case,asa cum a cerut ministrul german,adica,daca la ei vorfi 17 grade in locuinte sa fie si la noi la fel.Asta,in timp ce GAZU romanesc,v-a lua drumul Tarilor bogate din UE. SARACA TARA BOGATA,predata cu CETATENI cu tot,STRAINILOR.!

      Ungaria are si in FIDESZ homosexuali, cazul lui Jozsef Szajer e destul de cunoscut.

    Sper sa se destrame UE inainte de a deveni obligatorie homosexualitatea.

    1. obligatorie? si la ce te gandesti ca te obliga?

    CE promoveaza homosecsualitatea?Ce prostie!Asa se promoveaza cresterea populatiei europene?Asa de jos au ajuns conducatorii UE?

    1. ce paradocs, ce prostie!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9773
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5090
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2127
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8457
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.5709

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb