Comisia Europeana aprobă contractul cu Moderna pentru a asigura accesul la un potenţial vaccin

J.P.
Internaţional / 25 noiembrie 2020

Comisia Europeana aprobă contractul cu Moderna pentru a asigura accesul la un potenţial vaccin

Comisia Europeană a aprobat un al şaselea contract în cadrul Strategiei UE privind vaccinurile, de data aceasta cu societatea farmaceutică Moderna. Contractul prevede achiziţionarea iniţială a 80 de milioane de doze în numele tuturor statelor membre ale UE, plus o opţiune de a solicita până la 80 de milioane de doze suplimentare, care urmează să fie furnizate odată ce vaccinul s-a dovedit a fi sigur şi eficace împotriva COVID-19, conform unui comunicat trimis redacţiei.

Contractul cu Moderna va extinde portofoliul deja larg de vaccinuri care urmează să fie produse în Europa, incluzând contractele semnate cu AstraZeneca, Sanofi-GSK, Janssen Pharmaceutica NV, BioNTech-Pfizer şi contractul aprobat cu CureVac. Acest portofoliu diversificat de vaccinuri va asigura faptul că Europa este bine pregătită pentru vaccinare, de îndată ce vaccinurile se vor dovedi a fi sigure şi eficace. Statele membre pot decide şi să doneze vaccinul unor ţări cu venituri medii şi inferioare sau să îl redirecţioneze către alte ţări europene.

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat: "Mă bucur foarte mult să anunţ acordul încheiat astăzi cu societatea Moderna de a achiziţiona până la 160 de milioane de doze din viitorul lor vaccin. Acesta este cel de-al şaselea contract încheiat de noi cu un producător de vaccinuri şi în prezent lucrăm la un nou contract. Am instituit unul dintre cele mai cuprinzătoare portofolii de vaccinuri împotriva COVID-19 din lume, oferindu-le europenilor accesul la cele mai promiţătoare vaccinuri actualmente în curs de dezvoltare. Un vaccin sigur şi eficace ne poate ajuta să punem capăt pandemiei şi să revenim treptat la o viaţă normală."

Stella Kyriakides, comisarul pentru sănătate şi siguranţă alimentară, a declarat: "Acordul de astăzi cu Moderna reprezintă încă o etapă importantă a Strategiei UE privind vaccinurile. Mă bucur că până în prezent am încheiat şase acorduri de achiziţionare a vaccinurilor. Aceasta este o demonstraţie clară a Uniunii Europene a Sănătăţii în acţiune: o Uniune Europeană care obţine rezultate tangibile pentru cetăţenii săi şi un model pentru cooperarea noastră în domeniul sănătăţii în viitor. Un vaccin sigur şi eficace este mai important ca niciodată pentru a contribui la restabilirea normalităţii şi la depăşirea acestei pandemii. Nimeni nu va fi în siguranţă până când nu vom fi cu toţii în siguranţă."

Moderna este o societate cu sediul în SUA care desfăşoară o activitate de pionierat în vederea dezvoltării unei clase noi de vaccinuri bazate pe ARN mesager (ARNm), transportat în celule de nanoparticule lipidice. Platforma vaccinului a fost dezvoltată în cursul ultimilor zece ani. Principiul de bază constă în utilizarea acestei molecule ca suport de date cu ajutorul căruia organismul însuşi poate produce proteine şi poate activa o imunitate durabilă la COVID-19.

Comisia a luat decizia de a sprijini acest vaccin pe baza unei evaluări ştiinţifice temeinice, a tehnologiei utilizate şi a capacităţii sale de producţie din Europa pentru aprovizionarea întregii UE.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. eu nu o sa mai postez nimic legat de vaccin si covid.

    cred ca tot ce era de zis, am zis. 

    cine a avut ochi sa citeasca ferice lui. 

    cine nu, nu.  

    in curand se va pune problema unor masuri de amploare legate de cei ce posteaza / distribuie material pe retelele de socializare si vor fi tratati ca teroristi "soft" (ceea ce oricum e o aberatie). 

    eu am bune intentii si sub nici o forma nu sunt terorist.  

    asa ca pun capat postarilor mele aici - tot ce era de zis, am zis.  

    care are cap sa gandeasca , sa gandeasca.

    gata ! 

    1. si fac asta ca sa nu iau eu asupra mea responsabilitatea deciziei altora de a nu se vaccina.

      daca nu au invatat microbiologie si genetica la scoala si daca nu inteleg riscurile asociate (practic acum e desfasurata faza 4 de testare doar ca e pe un esantion foarte extins de oameni : voi toti) ...treaba lor. 

      eu personal tot nu ma voi vaccina cu mizeria lor. 

      dar tac din gura ca sa nu gaseasca criminalii astia tapi ispasitori.

      oricum... oamenii dupa ce se injecteaza cand vor vedea ce li se intampla in 6-12 luni... va fi prea tarziu 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb