COMISIA EUROPEANĂ: "Comisia va reexamina situaţia bugetară a României în primăvara anului 2021"

A.P.
Fonduri Europene / 18 noiembrie 2020

"Comisia va reexamina situaţia bugetară a României în primăvara anului 2021"

Comisia Europeană a prezentat astăzi, 18 noiembrie, pachetul de toamnă pentru politica economică, care include avizele referitoare la proiectele de planuri bugetare ale statelor membre din zona euro (PPB) pe 2021 şi recomandările de politică pentru zona euro, inclusiv România, potrivit unui comunicat de presă al instituţiei europene.

Măsuri de aplicat în cadrul Pactului de stabilitate şi de creştere în ceea ce priveşte România

Din aprilie 2020, România face obiectul procedurii de deficit excesiv (PDE), ca urmare a încălcării în 2019 a pragului privind deficitul prevăzut în tratat. Având în vedere gradul ridicat de incertitudine care persistă în contextul pandemiei de coronavirus, Comisia consideră că, în acest moment, nu trebuie luată nicio decizie cu privire la aplicarea unor măsuri suplimentare în cadrul procedurii de deficit excesiv a RomânieiCăutaţi traducerile disponibile pentru linkul precedentEN*. Comisia va reexamina situaţia bugetară a României în primăvara anului 2021.

Avize privind proiectele de planuri bugetare ale statelor membre din zona euro

Avizele privind PPB pentru 2021Căutaţi traducerile disponibile pentru linkul precedentEN* ţin cont de criza sanitară actuală, de gradul ridicat de incertitudine şi de recesiunea economică gravă provocată de epidemia de COVID-19. Având în vedere activarea clauzei derogatorii generale din Pactul de stabilitate şi de creştere, recomandările bugetare emise de Consiliu în iulie 2020 au fost de natură calitativă. Prin urmare, avizele de astăzi analizează în special dacă măsurile bugetare de sprijin planificate pentru 2021 sunt temporare şi, în caz contrar, dacă sunt preconizate măsuri de compensare.

Conform evaluării Comisiei, toate PPB sunt în general conforme cu recomandările Consiliului din 20 iulie 2020. Majoritatea măsurilor sprijină activitatea economică în contextul unei incertitudini considerabile. Unele măsuri prevăzute în proiectele de planuri bugetare prezentate de Franţa, Italia, Lituania şi Slovacia nu par să fie temporare sau însoţite de măsuri compensatorii. Lituania şi-a prezentat proiectul de plan bugetar pe baza unui scenariu de menţinere a politicilor actuale şi este invitată să prezinte un proiect de plan bugetar actualizat.

Pentru Belgia, Franţa, Grecia, Italia, Portugalia şi Spania, având în vedere nivelul datoriei publice şi provocările mari în materie de sustenabilitate pe termen mediu, prezente înainte de izbucnirea epidemiei de COVID-19, este important să se asigure că, atunci când se iau măsuri de sprijin bugetar, se menţine sustenabilitatea bugetară pe termen mediu.

Recomandare privind zona euro, raport privind mecanismul de alertă şi propunere de raport comun privind ocuparea forţei de muncă

Recomandarea privind politica economică a zonei euroCăutaţi traducerile disponibile pentru linkul precedentEN* adresează îndrumări personalizate statelor membre din zona euro cu privire la aspectele care afectează funcţionarea zonei euro în ansamblu. Anul acesta, ea oferă, de asemenea, orientări de politică cu privire la priorităţile pe care statele membre din zona euro ar trebui să le urmărească în cadrul planurilor lor de redresare şi rezilienţă. Recomandarea face apel la statele membre din zona euro să se asigure că politicile lor bugetare continuă să sprijine activitatea economică în 2021. De asemenea, aceasta îndeamnă statele membre să-şi reorienteze politicile bugetare către realizarea unor poziţii prudente pe termen mediu, odată ce condiţiile epidemiologice şi economice o vor permite. Statele membre sunt încurajate să consolideze cadrele instituţionale naţionale şi să pună în aplicare reformele şi investiţiile prioritare de natură să consolideze sustenabilitatea şi rezilienţa zonei euro şi a statelor membre din zona euro. Aceste măsuri în materie de reforme şi investiţii ar trebui să creeze condiţiile adecvate pentru redresarea economică, în concordanţă cu tranziţiile verzi şi digitale. În acelaşi timp, recomandarea solicită finalizarea uniunii economice şi monetare şi consolidarea rolului internaţional al monedei euro.

Raportul privind mecanismul de alertă (RMA)Căutaţi traducerile disponibile pentru linkul precedentEN*, instrument de detectare a posibilelor dezechilibre macroeconomice, constată că, în timp ce dezechilibrele macroeconomice erau în curs de reducere înainte de izbucnirea crizei provocate de epidemia de COVID-19, în prezent riscurile de apariţie a unor dezechilibre par a fi în creştere în statele membre care se confruntau deja cu dezechilibre înainte de epidemie. Raportul recomandă elaborarea de bilanţuri aprofundate care să identifice şi să evalueze gravitatea posibilelor dezechilibre macroeconomice pentru cele 12 state membre care au fost deja identificate ca înregistrând dezechilibre sau dezechilibre excesive în februarie 2020. Acestea sunt Croaţia, Cipru, Franţa, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Ţările de Jos, Portugalia, România, Spania şi Suedia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb