COMISIA EUROPEANĂ: Două noi proceduri de infringement referitoare la România

F.A.
Internaţional / 23 ianuarie 2014

Colegiul Comisarilor a decis, astăzi, declanşarea, împotriva ţării noastre, a două noi acţiuni de constatare a neîndeplinirii obligaţiilor în domeniul afacerilor interne şi în cel al justiţiei, drepturilor fundamentale şi cetăţeniei, precum şi continuarea a două acţiuni în domeniul transporturilor, potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

Comisia Europeană (CE) a adoptat, astăzi, mai multe decizii cu privire la acţiuni în constatarea neîndeplinirii obligaţiilor (infringement procedures) referitoare la ţara noastră.

Comisia a clasat cauza 2012/4124 (privind regimul fiscal aplicabil agenţiilor de turism) şi cauza 2012/4117 (referitoare la nerespectarea dreptului UE în cazul atribuirii unui contract de achiziţii publice).

În cadrul aceleiaşi şedinţe, Colegiul Comisarilor a decis "declanşarea a două noi acţiuni în constatarea neîndeplinirii obligaţiilor în domeniul afacerilor interne (cauza 2013/2180, referitoare la lipsa punerii în aplicare a anumitor obligaţii stabilite de legislaţia UE privind securitatea documentelor), respectiv, justiţiei, drepturilor fundamentale şi cetăţeniei (cauza 2012/2145, referitoare la transpunerea incorectă a Directivei 2000/78/CE de creare a unui cadru general în favoarea egalităţii de tratament în ceea ce priveşte încadrarea în muncă şi ocuparea forţei de muncă)"

De asemenea, conform comunicatului MAE, Colegiul Comisarilor a hotărât "continuarea, prin transmiterea punerilor în întârziere suplimentare, a două acţiuni declanşate în domeniul transporturilor (cauza 2012/2219, referitoare la siguranţa căilor ferate) şi, respectiv, în domeniul mediului (cauza 2011/4188, referitoare la aplicarea necorespunzătoare a anumitor prevederi din Directiva 85/337/CEE privind evaluarea efectelor anumitor proiecte publice şi private asupra mediului în legătură cu autorizarea unei instalaţii nucleare din România)".

Apărarea statului român în aceste cauze va fi construită sub coordonarea Agentului Guvernamental pentru Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE), Răzvan-Horaţiu Radu, subsecretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe.

Din momentul primirii punerilor în întârziere şi a punerilor în întârziere suplimentare, autorităţile române au la dispoziţie două luni pentru a stabili poziţia ţării noastre şi pentru a transmite un răspuns către CJUE.

MAE mai transmite că, în prezent, sunt în curs 48 de acţiuni în constatarea neîndeplinirii obligaţiilor declanşate de Comisia Europeană împotriva ţării noastre. Dintre acestea, 46 se află în faza precontencioasă şi 2 pe rolul CJUE. În ceea ce priveşte acţiunile aflate în faza precontencioasă, 28 privesc transpunerea sau aplicarea incorectă a dreptului UE, iar 18 vizează necomunicarea măsurilor naţionale de transpunere a directivelor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
boromir.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9684
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7338
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3533
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0241
Gram de aur (XAU)Gram de aur409.9933

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb