Comisia Europeană propune un pachet de sprijin pentru Ucraina în valoare de 50 de miliarde de euro

S.B.
Internaţional / 20 iunie 2023

Comisia Europeană propune un pachet de sprijin pentru Ucraina în valoare de 50 de miliarde de euro

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a prezentat marţi un pachet de ajutor pentru Ucraina în valoare de 50 de miliarde de euro, eşalonaţi pe o perioadă de patru ani, informează news.ro.

"Propunem o facilitate pentru Ucraina pentru următorii patru ani, în valoare de până la 50 de miliarde de euro, pentru a oferi o finanţare previzibilă pentru calea sa către UE, împreună cu partenerii globali şi cu sectorul privat", a scris Ursula von der Leyen pe Twitter.

Cifra vine după o revizuire a bugetului Uniunii Europene pentru perioada 2021-2027 şi înaintea unei conferinţe internaţionale care va avea loc săptămâna aceasta la Londra, care are ca scop strângerea de fonduri suplimentare pentru reconstrucţia Ucrainei în urma războiului cu Rusia.

Rezerva bugetară de 50 de miliarde de euro va oferi perspectivă şi fiabilitate partenerilor ucraineni ai blocului, a declarat von der Leyen. "Această rezervă financiară ne va permite într-adevăr să ne calibrăm sprijinul financiar în funcţie de evoluţia situaţiei de pe teren", a spus preşedinta Comisiei Europene.

Pentru 2023, UE a oferit Kievului un astfel de sprijin în valoare de 18 miliarde de euro.

Înaintea discuţiilor de la Londra, un oficial ucrainean de rang înalt a declarat că Kievul vrea cel puţin 40 de miliarde de dolari ca o primă parte a unui "Plan Marshall verde" pentru a-şi reconstrui economia după război.

Banca Mondială estimează că reconstrucţia Ucrainei va costa peste 400 de miliarde de dolari, de trei ori mai mult decât produsul intern brut al ţării.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Ukrainatrebuie ajutata maxim pt a invinge statul terorist si criminal RUSIA. Totodata rusia trebuie sa restituie romaniei 120.000 tone aur . In romania partidul AUR trebuie scos in afara legii pt ca este extremist , xenofob si pro rus si anti romanesc . Patriotii romani voteaza ALIANTA FORELOR DE DREAPTA( USR-FORTA DREPTEI-REPER -PMP)

    1. Liderul deputaţilor USR, Ionuţ Moşteanu, consideră că propunerea privind desfiinţarea AUR reprezintă „o prostie”, pentru că într-un stat democratic scoaterea unor formaţiuni politice în afara legii se poate face doar în cazuri „foarte, foarte grave”.

      „Eu n-am auzit mai mulţi politicieni, ci l-am auzit pe domnul Muraru de la PNL. Părerea mea că este o prostie, este un accent autocrat al acestui domn Muraru, care scrie foarte mult pe Facebook, însă îl văd foarte rar spre deloc, nu ţin minte să fi avut vreo intervenţie cu cap şi coadă şi cu sens de la tribuna Parlamentului, doar aruncă benzină pe tot felul de conflicte şi stimulează tot felul de idei extremiste. Nu poţi într-un stat democratic, într-o democraţie liberală, într-un constituţionalism liberal să excluzi partide în afara legii decât în cazuri foarte, foarte grave şi bine documentate. Avem o lege care sunt sigur că o să se aplice, dacă va fi cazul, însă acest lucru să vină din partea unui politician mi se pare foarte periculos”, a afirmat Moşteanu, la Parlament, conform Agerpres. 

      Ai auzit? tu de la 1... Spui prostii, totalitarisme si extremisme. 

    Sa vedem... 12 miliarde pe an, adica 1 miliard pe luna... asta in timp ce economia si bugetul Ucrainei au nevoie de peste 5 miliarde lunar ca sa acopere deficitul, sa se poata plati pensii, salarii, solde militarilor, etc..... cam urat din partea ieuropenilor iubitori de bandera... pare ca ii abandoneaza pe ucrani acum dupa esecul contra-ofensivei.

    1. Asta e doar unul dintre pachete. Apar mereu noi pachete.

      Doar pana acum s'au pompat sute de miliarde prin diverse pachete ale occidentaloizilor care au ca scop final subordonarea strategica a Rusiei. 

    mONEY PRINTER GO BRRRR!

    Ar fi cazul ca șefii de la UE sa întrebe și populația care finanțează "distracția" din impozite și taxe plătite cinstit, dacă sunt de acord cu aceste "daruri"

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb