Comisia Europeană intenţionează să prezinte un plan de 195 de miliarde de euro pentru a opri importurile de combustibili fosili din Rusia până în 2027, combinând o lansare mai rapidă a energiei regenerabile şi economiile de energie cu trecerea la aprovizionarea cu gaze din surse alternative, arată proiectele de documente, citate de Reuters, conform News.ro.
Proiectele de măsuri, care s-ar putea modifica înainte de a fi publicate săptămâna viitoare, includ o combinaţie de legi UE, scheme neobligatorii şi recomandări pe care guvernele naţionale le-ar putea adopta, inclusiv prin revizuirea planurilor lor de a cheltui uriaşul fond de recuperare după Covid-19 al UE, pentru a elibera mai multe fonduri pentru tranziţia energetică.
Comisia se aşteaptă ca măsurile să necesite investiţii de 195 de miliarde de euro, pe lângă cele deja necesare pentru a îndeplini obiectivul climatic al blocului pentru 2030, care ar contribui la reducerea facturilor Europei pentru importurile de combustibili fosili.
Pentru a gestiona planurile, Bruxelles ia în considerare propunerea de ţinte mai ridicate pentru energia regenerabilă şi eficienţa energetică, potrivit proiectelor de propuneri şi oficialilor UE.
Obiectivele aflate în discuţie includ o ţintă pentru o pondere de 45% a energiei regenerabile în mixul energetic, până în 2030, înlocuind propunerea actuală de 40%, şi o reducere cu 13% a consumului de energie la nivelul UE până în 2030, comparativ cu utilizarea preconizată, înlocuind propunerea actuală de 9% a Comisiei.
Printre alte propuneri s-ar număra modificările aduse legislaţiei UE pentru a accelera termenele limită de autorizare pentru unele proiecte de energie regenerabilă şi noi scheme UE pentru a porni o lansare pe scară largă a energiei solare şi pentru a reconstrui industria de producţie solară a Europei.
Bruxelles-ul va schiţa, de asemenea, planuri de a produce 10 milioane de tone de hidrogen regenerabil până în 2030 şi de a importa alte 10 milioane de tone, susţinute de legislaţia care defineşte tipurile de hidrogen care pot fi considerate regenerabile.
UE va evidenţia, de asemenea, potenţialul de a creşte importurile de gaze naturale lichefiate din ţări, precum Egipt, Israel şi Nigeria, plus infrastructura necesară pentru a înlocui importurile de gaze ruseşti - despre care un proiect de document spune că ar trebui conceput pentru a se asigura că nu se blochează în decenii de emisii care ar putea submina obiectivele privind schimbările climatice.
1. fără titlu
(mesaj trimis de Ban.Cher.Vali în data de 13.05.2022, 09:09)
trebuiau oprite printr-o miscare scurta si integral ACUM ! (absolut indiferent de costurile economice de ambele parti)
acest plan da tot timpul din lume Rusiei sa se adapteze la noua realitate!
... niste idioti astia de la Comisia "URSS" Europeana! Ganditi-va ca rusii au un cost total zilnic de razboi in Ucraina care se masoara in sute de milioane de euro ... in schimb Europa importa gazele petrol si derivate din RUsia in valoare de putin peste 1 miliard euro ZILNIC!
Va dati seama ca UE si Comisia Europeana AJUTA RUSIA IN MOD EFECTIV IN RAZBOIUL RUSO-UCRAINEAN CHIAR IN ACESTE MOMENTE PRIN INACTIUNEA SA ?
Raportul sanctiuni - "maini de ajutor" e foarte pro-Rusia din partea Europei!
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de Ban.Cher.Vali în data de 13.05.2022, 09:11)
In plus Germania si alte peste 10 tari UE au acceptat deja plata in euro transformati in ruble la Gazprombank !
Eu ca bancher stiu ca asta e un MARE SUPORT pentru valoarea de piata a rublei !
inca o dovada ca Europa sustine Rusia in razboiul Ruso-Ucrainean!
cu rusii trebuie taiat in carne vie , altfel salbaticii astia nu inteleg ... ei inteleg doar de forta si atat! Pentru ca rusii (si slavii in general) sunt neam necivilizat, de salbatici!
1.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 13.05.2022, 10:40)
Extremisti sunt f.multi, dle " bancher " iar solutia dvs ar duce la anihilarea a 500 mil europeni care ar prelua modul de viata din Burkina Faso sau Sudanul de Sud. Ca sa parafrazez un alt bancher din Romania beti di dvs un ceai de tei !
1.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.2)
(mesaj trimis de anonim în data de 13.05.2022, 14:50)
Nu doar ceai de tei ci si o camasa de forta si injectii in cap.
1.4. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 13.05.2022, 14:56)
Alo, d-nu bancher, tu îți dai seama că ăia importa zilnic petrol și gaz rusesc pentru că NU AU ALTĂ OPȚIUNE?
Altă opțiune decât raționalizarea consumului, închiderea fabricilor, zeci de milioane de noi șomeri, distrugerea completă a bazei industriale a țărilor europene și colapsul civilizațional generat de implozia castelului de datorii?
De acord că prostovanii UE ar fi trebuit să construiască centrale nucleare în ultimii 10 ani în loc să le închidă sau s-o ardă cu powerpointuri "verzi", cu moriști inutile și fotovoltaice scumpe. Ar fi trebuit să nu tipărească trilioane care să umfle datoriile publice și să mențină companii zombi în piață, șamd. Însă asta e situația actuală. Când ai indivizi low IQ ca Baroso, Junker, Ursula, Timmermans, Merkel sau Biden n-ai cum să ai mari așteptări... Prostanii în schimb au instituit sancțiuni care în primul rând dinamitează țările europene și care întăresc Rusia.
1.5. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.4)
(mesaj trimis de Ban.Cher.Vali în data de 13.05.2022, 21:11)
pot importa petrol masiv din Africa si din America de Sud (Venezuela deja s-a deschis catre SUA).... gaz pot lua din Grecia & Cipru (dupa dezvoltarea platformelor de extractie).
Gaz mai pot lua de la Azerbaidjan sau din Orientul Mijlociu (inclusiv petrol)...
hai ca exista alternative, nu e Rusia atat de unica si de neinlocuit .... exceptionalismul rusesc e doar o poveste de adormit copiii !
Cand te apuci sa iti bati vecinii meriti sa fii ostracizat de intreaga lume pentru totdeauna!
1.6. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.4)
(mesaj trimis de Ban.Cher.Vali în data de 13.05.2022, 21:12)
... dar in principiu sunt de acord cu tine, 1.4 !
UE a fost foarte prost spre extrem de prost administrata!
Urmeaza sa dispara ea si moneda ei (intr-un interval de sub 1 deceniu).