Comisia Europeană vrea să prevină un nou scandal Volkswagen

V.D.
Internaţional #Auto / 21 aprilie 2018

Comisia Europeană vrea să prevină un nou scandal Volkswagen

Comisia Europeană a obţinut o autoritate mai mare în aprobarea modelelor de automobile în UE, potrivit unei noi legi care are rolul să prevină repetarea scandalului emisiilor automobilelor diesel ale grupului german Volkswagen, relatează Bloomberg.

Executivul UE a obţinut dreptul de a amenda producătorii auto cu până la 30.000 de euro pentru fiecare vehicul neconform şi să impună rechemări, în cadrul unei supravegheri mai centralizate a pieţei aprobată joi de Parlamentul European.

Noua lege permite Comisiei Europene să acţioneze mai mult ca o Agenţie de Protecţie a Mediului.

Alături de o măsură luată anul trecut de UE, ca măsurarea emisiilor automobilelor să aibă loc şi în condiţii reale de circulaţie nu doar în laboratoare, reformarea regulilor referitoare la autorizarea modelelor de vehicule marchează cea mai amplă reacţie a blocului comunitar la scandalul în care VW a recunoscut în 2015, în SUA, că a instalat pe automobilele diesel softuri ilegale pentru reducerea emisiilor în timpul testelor.

"Această reformă îmbunătăţeşte cu adevărat sistemul de testare a automobilelor. Creşterea implicării UE va preveni ca autorităţile de reglementare naţionale să acorde un tratament preferenţial propriilor producători", potrivit unui comunicat al Organizaţiei Europene a Consumatorilor, din Bruxelles.

Cazul Volkswagen, descoperit în SUA şi care a dus la rechemarea a 8,5 milioane de vehicule diesel în UE, a provocat o criză a producătorului auto german şi a determinat Europa să acopere lacunele legislative.

Subiectul este sensibil în Europa din punct de vedere politic, în condiţiile în care aproximativ jumătate din automobilele din regiune sunt diesel, pentru că provoacă o poluare mai mare decât cele pe benzină, în timp ce au un impact mai mic asupra încălzirii globale. Un alt motiv este că multe state membre au avut probleme să respecte obiectivele referitoare la reducerea poluării, stabilite pentru scăderea numărului de îmbolnăviri şi decese premature.

Guvernele UE au semnalat deja sprijinul pentru noua lege, în urma unui acord convenit în decembrie cu Parlamentul UE, aprobarea oficială urmând să aibă loc pe 22 mai.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Tratament preferențial.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb