Comisia pentru abuzuri şi corupţie are o echipă nouă şi un regulament nou

Cristina MihalaŞcu
Ziarul BURSA #Politică / 10 aprilie 2009

Preşedintele Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupţiei şi petiţii din cadrul Senatului, Gabriel Berca, a anunţat, ieri, într-o dezbatere publică, o nouă echipă şi un nou regulament.

Potrivit domniei sale, schimbările vor da consistenţă activităţii Comisiei, care până acum avea rolul de transmiţător al reclamaţiilor cetăţenilor către instituţiile abilitate.

Potrivit noului vicepreşedinte al Comisiei, Corneliu Grosu, Comisia va mai lucra trei săptămâni pe vechiul regulament, pentru ca într-o lună noul regulament să fie supus aprobării Biroului Permanent.

"Ne vom implica activ în combaterea abuzurilor şi vom introduce în regulament funcţia de autosesizare (sesizare din oficiu), adică nu vom mai aştepta transmiterea aspectelor care lezează un drept ci vom avea iniţiativa în rezolvarea problemelor", a mai declarat vicepreşedintele Comisiei pentru cercetarea abuzurilor.

De asemenea, senatorul Corneliu Grosu ne-a mai precizat că modalitatea de lucru se va schimba, în special prin deplasarea membrilor comisiei în teritoriu.

Domnia sa consideră "nejustificată" teama fostei Comisiei de a nu se implica şi de a privi de pe margine şirul evenimentelor.

"Dacă în fiecare lună vom rezolva cinci mari probleme dintr-un singur domeniu, vom reuşi ca în patru ani să producem reaşezarea încrederii populaţiei în această Comisie", ne-a declarat senatorul.

Domnia sa a mai adăugat că în cele câteva luni de când ocupă funcţia de vicepreşedinte în Comisie, principalele sesizări au venit din domeniul respectării proprietăţii (retrocedări abuzive, probleme cu terenuri) şi cel al respectării drepturilor fundamentale (dreptul la o pensie decentă şi la păstrarea locului de muncă).

De asemenea, printre nemulţumirile oamenilor se află inerţia autorităţilor publice şi activitatea defectuoasă a consiliilor locale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb