Comisiile de buget-finanţe au decis să aibă program prelungit, până la aprobarea tuturor articolelor

F.A.
Politică / 9 ianuarie 2010

Parlamentarii din Comisia de buget-finanţe au decis, prin vot unanim, să dezbată azi proiectul de buget până la epuizarea acestuia şi să accepte înlocuitori pentru ordonatorii de credite la dezbateri doar dacă aceştia au o motivaţie serioasă pentru a lipsi de la comisie, potrivit NewsIn.

Propunerea de prelungire a programului stabilit de Comisiile de buget-finanţe a venit din partea deputatului PD-L Petru Călian. "Pentru că avem încă destul de mult de muncit, propun să schimbăm programul de lucru, azi până la 22.00, mâine de la 8.00, până la terminarea şi adoptarea raportului. Timpul ne presează", a spus Călian.

"Eu sunt de cursă lungă, nu am nicio problemă, aş veni în continuarea propunerii să nu facem azi pauză de două ore, ci de o singură oră", a continuat preşedintele de şedinţă Viorel Ştefan.

"Eu înţeleg ardoarea cu care unii colegi doresc să execute ordinele venite de la partid, noi avem responsabilitatea trecerii în revistă a tuturor articolelor şi amendamentelor şi nu cred că o astfel de măsură ar fi în interesul cetăţenilor României şi Guvernului, pentru că dânşii se aşteaptă la un punct de vedere competent din partea noastră. Aş zice să lăsăm măsurile acestea, să ne respectăm programul pe care, din câte îmi aduc eu aminte, şi Călian şi ceilalţi colegi de la PD-L l-au votat", a replicat social-democratul Petre Petrescu.

"Vă refereaţi la sarcinile de partid pe care le-a primit domnul Ruşanu, nu domnul Călian. Cel mai dornic e domnul Ruşanu, care a propus să nu mai facem nicio pauză până nu terminăm", a răspuns preşedintele de şedinţă Viorel Ştefan, referindu-se la senatorul liberal Dan Radu Ruşanu, care a dorit prelungirea dezbaterilor pe buget până la epuizarea proiectului.

"Facem pauză la prânz o oră, de la 13.00 la 14.00, după care continuăm până se epuizează bugetul. Asta ar fi propunerea. Acest lucru se poate întâmpla mâine dimineaţă la 4, la 6, la 9. Deci de la ora 14.00 până la epuizare", a supus la vot Viorel Ştefan propunerile colegilor săi. Programul a fost adoptat de parlamentari în unanimitate.

De asemenea, parlamentarii au ridicat problema obligativităţii prezenţei ordonatorilor de credite la discutarea bugetelor aferente, şi au decis, tot cu unanimitate de voturi, să accepte ca în locul ordonatorilor de credite să poată veni la dezbateri un înlocuitor, doar cu o motivaţie serioasă pentru lipsa ordonatorului de credite.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb