Comitetul pentru Supravegherea Macroprudenţială a identificat scenarii de adaptare a OUG 114

I.M.
Macroeconomie / 18 februarie 2019

Comitetul pentru Supravegherea Macroprudenţială a identificat scenarii de adaptare a OUG 114

Consiliul general al Comitetului Naţional pentru Supravegherea Macroprudenţială (CNSM) a anunţat, astăzi, că a identificat scenarii de adaptare a OUG 114, anunţată în decembrie 2018.

În decembrie 2018, Guvernul a anunţat OUG 114, în care sunt incluse o serie de măsuri controversate, precum taxa pe activele bancare legată de evoluţia ROBOR.

În 4 februarie, CNSM a anunţat că s-a întrunit într-o şedinţă ordinară, în care a decis crearea unui grup de lucru care să studieze efectele taxei pe activele bancare. La întâlnire au participat guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), Mugur Isărescu, şi ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

"În cadrul şedinţei au fost prezentate concluziile grupului interinstituţional format din reprezentanţi ai Ministerului Finanţelor Publice şi ai Băncii Naţionale a României referitoare la Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 114/2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investiţiilor publice şi a unor măsuri fiscal-bugetare, modificarea şi completarea unor acte normative şi prorogarea unor termene (OUG 114/2018). În baza materialului prezentat, CNSM a identificat soluţii de posibile scenarii de adaptare a OUG 114/2018, cu respectarea legislaţiei in vigoare", se arată în comunicat, conform News.ro.

CNSM a fost înfiinţat în baza Legii nr.12/2017 privind supravegherea macroprudenţială a sistemului financiar naţional, cu scopul de asigura implementarea Recomandării Comitetului European pentru Risc Sistemic (CERS) privind mandatul macroprudenţial al autorităţilor naţionale.

"Din cadrul CNSM fac parte reprezentanţi ai Băncii Naţionale a României, ai Autorităţii de Supraveghere Financiară şi ai Guvernului. Misiunea CNSM este de a asigura coordonarea în domeniul supravegherii macroprudenţiale a sistemului financiar naţional, prin stabilirea politicii macroprudenţiale şi a instrumentelor adecvate pentru punerea în aplicare a acesteia", se arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb