Commit Global revoluţionează modul de monitorizare a alegerilor şi de abordare a crizelor umanitare. Noua tehnologie utilizată în monitorizarea procesului electoral - platforma Vote Monitor - asigură transparenţa electorală, devenind un exemplu de inovaţie la nivel global, cu impact pozitiv asupra societăţii civile.
Potrivit unui comunicat primit la redacţie, prin platforma Vote Monitor, Commit Global joacă un rol decisiv la alegerile programate în 2024, susţinând transparenţa electorală şi participarea civică. Vote Monitor urmăreşte în timp real procesele electorale din mai multe ţări, inclusiv din Georgia, asigurând mediul propice pentru desfăşurarea corectă a alegerilor şi pentru raportarea eventualelor nereguli. Această soluţie digitală este un exemplu de tehnologie civică, uşor de replicat la nivel global, şi care consolidează democraţia. Vote Monitor contribuie la construirea încrederii publice şi susţine observatorii independenţi în procesul de monitorizare a alegerilor.
Soluţia digitală dezvoltată de către Commit Global, entitatea internaţională a organizaţiei Code for Romania, permite organizaţiilor neguvernamentale să primească, în timp real, informaţii de la observatorii independenţi din secţiile de votare.
Lansată în România în 2016, această soluţie a fost adoptată de Polonia în 2023 şi este astăzi considerată standardul la nivel internaţional pentru monitorizarea corectă a alegerilor. Ea este
utilizată de organizaţii internaţionale de prestigiu, cum ar fi EPDE (European Platform for Democratic Elections), precum şi de ONG-uri din întreaga lume. Commit Global contribuie, astfel, la protejarea democraţiei, nu doar în Europa, ci la nivel global, oferind sprijin pentru organizaţii reprezentative, din Olanda şi până în Mexic. Infrastructura digitală creată de Commit Global / Code for Romania a jucat un rol esenţial în apărarea alegerilor libere şi corecte din ţări precum Polonia şi Georgia, extinzându-se totodată şi în domeniul crizelor umanitare, în ţări precum Liban sau Armenia.
Toate soluţiile digitale create de către Commit Global sunt oferite gratuit societăţii civile, agenţiilor internaţionale şi ONG-urilor de pretutindeni. Soluţiile sunt concepute pentru a fi uşor de utilizat şi pentru a facilita gestionarea centralizată a unor situaţii complexe, demonstrând puterea tehnologiei în consolidarea democraţiei şi gestionarea crizelor.
"Pentru prima dată în istorie, o organizaţie din România salvează vieţi din Liban până în Armenia şi protejează democraţia, din Georgia până în Polonia. Nu este doar un câştig reputaţional fantastic pentru ţară, ci şi un motiv de mândrie că o organizaţie românească construieşte o lume mai bună, " a declarat Bogdan Ivănel, fondator Code for Romania şi Commit Global.
Organizaţia are o comunitate de peste 3.300 de voluntari din ţară şi din diaspora, aflaţi pe 11 fusuri orare, care au oferit României expertiza proprie şi o parte din timpul lor, cumulând peste o sută de mii de ore de voluntariat.