Compania lui Donald Trump ar urma să fie pusă joi sub acuzare

J.P.
Internaţional / 1 iulie 2021

Compania lui Donald Trump ar urma să fie pusă joi sub acuzare

Biroul procurorului districtual din Manhattan ar urma să pună sub acuzare joi compania fostului preşedinte american Donald Trump şi pe directorul financiar al acesteia, Allen Weisselberg, pentru infracţiuni financiare în legătură cu o serie de bonusuri şi avantaje acordate angajaţilor, a declarat pentru CNN o sursă care cunoaşte situaţia, conform Digi24.

Aceasta ar fi prima dată când compania sa, Trump Organization, este acuzată de comportament presupus penal. Nu este de aşteptat ca Donald Trump să fie acuzat în acest caz, a spus avocatul său.

Un purtător de cuvânt al procurorului districtual din Manhattan a reufzat să comenteze. Avocaţii companiei şi ai lui Weisselberg nu au răspuns la solicitarea CNN de a comenta situaţia.

Acuzaţiile vin după mai bine de doi ani de investigaţii, care au început cu o anchetă privind unele plăţi făcute de fostul avocat Trump, Michael Cohen, şi extinsă pentru vedea dacă compania sau anumiţi angajaţi au plătit impozite pentru beneficiile primite, inclusiv apartamente fără chirie, maşini sau plata pentru şcoli private.

Procurorii au examinat, de asemenea, bonusurile în numerar plătite angajaţilor şi au vrut să vadă dacă au fost plătite taxe corespunzătoare pentru ele.

Deşi procurorii s-au concentrat asupra lui Weisselberg, în încercarea de a-l convinge să coopereze cu anchetatorii, avocaţii săi au informat recent biroul procurorului că nu va coopera, au spus sursele CNN.

Investigaţia asupra lui Weisselberg a început la sfârşitul anului trecut, când procurorii au adunat dovezi împotriva acestuia cu ajutorul fostei sale nore, Jennifer Weisselberg. Ea a predat mai multe cutii cu dosare financiare şi s-a întâlnit de mai multe ori cu anchetatorii, potrivit avocatului ei, Duncan Levin.

În ultimele săptămâni, pe măsură ce procurorii s-au apropiat de momentul acuzării, Trump i-a atacat pe anchetatori spunând că sunt "motivaţi politic" şi că au fost aleşi în funcţii doar pentru că au spus că-l vor "prinde pe Donald Trump".

"Este un lucru foarte periculos pentru ţara noastră. De ce şi-ar aduce cineva compania la New York sau chiar ar rămâne la New York, ştiind că aceşti democraţi de stânga radicală îţi vor viza compania dacă sunt priviţi ca un oponent politic? Este devastator pentru New York", a spus el.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb