Compania Nett Front a ajuns la "majorat" şi estimează afaceri de 68 milioane de lei, ȋn 2024

A.F.
Companii / 24 septembrie

Compania Nett Front a ajuns la "majorat" şi estimează afaceri de 68 milioane de lei, ȋn 2024

Nett Front, liderul pieţei naţionale de fronturi şi elemente decorative pentru mobilier, marchează anul "majoratului" cu o cifră de afaceri estimată la 68 milioane de lei, ȋn creştere cu 15%, faţă de 2023. Compania a pornit, ȋn 2006, ȋntr-un spaţiu ȋnchiriat, de 1.200 mp, iar astăzi are ȋn proprietate o fabrică de aproximativ 31.000 de mp şi spaţii de producţie de 15.000 de mp. Ȋn aceeaşi perioadă, numărul angajaţilor a ajuns de la opt la peste 110, iar portofoliul de produse creşte, de asemenea, de la an la an.

"Cea mai importantă ȋntrebare pe care mi-am pus-o, ȋn 2006, a fost dacă merită să deschid o fabrică de producţie de fronturi din MDF, ȋn România, sau dacă să import produsele şi doar să le distribui. Am ales prima variantă, pentru a scurta, pe cât posibil, termenul de livrare. Aşa că, ȋmpreună cu doi parteneri externi, am ȋnfiinţat Nett Front România, iar ȋn primii patru ani, am dezvoltat reţeaua de distribuţie pe plan naţional. Afacerea a crescut constant, ne-am extins din toate punctele de vedere - spaţii, angajaţi, portofoliu de produse şi clienţi -, iar ȋn 2019, am devenit unic acţionar, după ce am cumpărăt şi părţile sociale asociaţilor mei. Dacă mă ȋntrebaţi de reţeta succesului companiei, aş spune că are trei ingrediente: calitatea produselor, modul de vânzare şi logistica", spune Bartha Andras, fondatorul Nett Front.

Ȋn 2023, Nett Front a ȋnregistrat o cifră de afaceri de 59 milioane de lei, iar pentru anul acesta, estimează o creştere cu aproape 15%, la 68 milioane de lei. Compania are, ȋn prezent, o echipă de 110 persoane, spaţii proprii de producţie, de 15.000 mp pe un teren de 31.000 mp.

Proiectele pe fonduri europene, accesate ȋntre 2013 şi 2018, au contribuit la creşterea capacităţii de producţie, la deschiderea unei linii automate de vopsit cu robot pentru diversificarea portofoliului de produse cu fronturi vopsite, pe lângă cele ȋnfoliate, şi ȋn ultima fază, la modernizarea şi optimizarea liniei de înfoliere. Din 2022, se lucrează la reabilitarea energetică a halelor, s-au montat panouri solare cu putere de 700 kW şi a fost demarată o lucrare amplă de consolidare, precum şi recompartimentarea halelor de producţie şi depozitare.

Nett Front a participat, în perioada 19-22 octombrie la BIFE-SIM, eveniment cheie în promovarea industriei româneşti la nivel internaţional, care a reunit la Bucureşti producători de mobilă şi furnizori de echipamente, arhitecţi şi designeri, reprezentanţi din retail şi HoReCa, dar şi cumpărători finali. Compania a prezentat un nou concept, Refront, într-un showroom mobil inovator, ce a permis vizitatorilor să exploreze proiecte de bucătării personalizate. "Showroom-ul mobil oferă clienţilor posibilitatea de a experimenta şi vizualiza bucătării de vis în format 3D şi cu ajutorul tehnologiei de realitate virtuală (VR). Ne dorim ca potenţialii noştri clienţi să aibă posibilitatea de a vedea şi simţi efectiv cum ar putea arăta bucătăria lor înainte de a lua o decizie", a precizat Bartha Andras. Refront schimbă fronturile bucătăriei tale compatible cu Ikea în zeci de culori şi modele, la un preţ accesibil, pe care ţi le poţi comanda şi vizualiza online şi ulterior monta singur, la tine acasă.

Modul de vânzare şi timpii scurţi de livrare, piloni principali ȋn dezvoltarea companiei

Nett Front operează pe modelul B2B, având o reţea naţională de distribuitori. Colaborarea se face cu trei mari segmente de clienţi: distribuitori cu lanţuri de magazine, producători de mobilier de diferite dimensiuni şi designeri de interior şi arhitecţi.

"Producătorii de fronturi internaţionali lucrează produse de serie, astfel pot organiza mult mai optim producţia şi pot avea termene de livrare optime. Noi ne-am adaptat nevoilor producătorilor din România şi am început să producem fronturi la comandă, pe dimensiuni atipice, la preţul celor tipice, cu termen optim de livrare între două şi patru săptămâni. Iar pe partea de logistică, se fac livrările cu flotă proprie şi închiriată, astfel reuşim să livrăm constant între două şi patru săptămâni, în funcţie de tipul produsului", completează Bartha Andras.

Nett Front are trei game de produse: fronturi şi elemente decorative înfoliate (culori uni, imitaţie de lemn, High Gloss, ultra mat şi texturi), fronturi şi elemente decorative vopsite cu vopsea pe bază de apă (culori RAL, NCS şi nuanţe proprii) şi fronturi şi elemente decorative vopsite electrostatic cu pulbere. "Avem atât de multe modele şi culori, ȋncât putem spune că la noi clientul găseşte absolut orice are nevoie", mai spune fondatorul companiei.

În 2024, Nett Front are în plan patru lansări de produse - din ianuarie este disponibilă gama Neoclasic, ȋn vară a lansat produsele vopsite în câmp electrostatic, iar până la finalul anului vor urma decoruri noi de folii şi fronturi din lemn masiv.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb