Compania ucraineană Tatra-Yug a câştigat licitaţia pentru livrarea a 17 tramvaie la Craiova

J.P.
Miscellanea / 3 august 2020

Compania ucraineană Tatra-Yug a câştigat licitaţia pentru livrarea a 17 tramvaie la Craiova

Producătorul de vagoane de tramvai, compania "Tatra-Yug" (Odesa), care îşi desfăşoară activitatea pe platforma "YujMaş" (Nipru), a câştigat licitaţia de livrare în oraşul Craiova din România a 17 vagoane de tramvai cu lungimea de 25 de metri, propunând un preţ de 1,7 milioane euro per bucată, informează publicaţia "Èeskoslovenský Dopravak", conform G4media.

Conform informaţiilor publicaţiei, cereri de participare la licitaţie au mai fost depuse de companiile turce "Durmazlar" şi "Bozankay" şi de compania poloneză "Pesa".

"Èeskoslovenský Dopravak" subliniază că informaţia privind câştigarea licitaţiei de către compania ucraineană a fost publicată pe portalul oficial al achiziţiilor la 29 iulie, iar câştigătorul a fost desemnat la 24 iulie. Însă procedura nu a fost finalizată, participanţii având încă la dispoziţie o săptămână de zile pentru contestarea rezultatului.

Se precizează că, la stabilirea câştigătorului criteriul preţului a contat în proporţie 80%.

Licitaţia a fost anunţată de Ministerul Lucrărilor Publice, al Dezvoltării şi Administraţiei din România şi, potrivit publicaţiei citate, tramvaiele pentru Craiova sunt achiziţionate în cadrul programului regional pe perioada 2014-2020. Însă abia în anul 2018 s-a aflat că oraşul Craiova a alocat doar 2% din suma necesară pentru acoperirea cheltuielilor.

Èeskoslovenský Dopravak" scrie că, în prezent, în depoul de la Craiova există peste 30 de tramvaie, însă doar jumătate dintre acestea sunt funcţionale, iar starea parcului de tramvaie este apreciată ca fiind deplorabilă.

Publicaţia citată presupune că, în cazul câştigării licitaţiei de către producătorul ucrainean, la Craiova vor fi livrate vagoane de tramvai cu podea joasă ale noului model K1-T306.

Din informaţiile publicate de "Tatra-Yug" pe pagina sa de Facebook reiese că, potrivit situaţiei de la sfârşitul lunii iunie 2020, primul exemplar al noului model se afla în stadiu final de producţie, iar prezentarea acestuia este planificată pentru toamnă.

Tramvaiul este proiectat de departamentul contructor al companiei şi elaborat în conformitate cu standardele UE. Acesta este format din secţiuni modulare interconectate, care pot fi adăugate la cererea clientului.

Compartimentul pentru pasageri şi cabina şoferului sunt echipate cu sisteme de aer condiţionat, precum şi cu porturi USB şi WiFi.

Compania "Tatra-Yug", creată ca o întreprindere mixtă ucraineano-cehă pe platforma "YujMaş" împreună cu întreprinderea "Tatra" (Republica Cehia), operează în Ucraina de 27 de ani. În prezent, ea produce vagoane de tramvai în ciclu complet (nivel de localizare - 95%).

În anul 2017, compania a mai câştigat o licitaţie pentru livrarea a 15 vagoane de tramvai articulate în Alexandria (Egipt), care şi astăzi continuă să fie livrate. Iar în 2018, compania a câştigat o licitaţie pentru livrarea a 10 tramvaie la Kiev (70% cu podea joasă), dar conform situaţiei din luna iulie anul trecut, capitala ucraineană cumpărat un singur tramvai de la această companie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb