Compania unică de furnizare a "Electrica", gata în aprilie

Alina Toma Vereha
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 28 martie 2011

Compania unică de furnizare a "Electrica", gata în aprilie

Compania unică de furnizare a "Electrica" SA, rezultată în urma fuziunii actualelor filiale de furnizare Transilvania Nord, Transilvania Sud şi Muntenia Nord, va fi funcţională din aprilie. Ioan Folescu, directorul general al "Electrica" SA, ne-a declarat: "Proiectul de fuziune este unul mai vechi, aprobat anul trecut. Fuziunea nu a putut fi aplicată până acum pentru că nu am avut certitudinea că necesara infuzie de capital din partea < Electrica > nu este interpretată ca ajutor de stat. Astfel că, după înfiinţarea noii companii de furnizare, vom face şi aportul de capital în numerar în valoare totală de circa 90 milioane de lei".

Filialele de furnizare ale "Electrica" SA au scăpat recent de insolvenţă după ce consultantul selectat de compania-mamă a decis că le poate capitaliza cu banii din privatizare, această operaţiune nefiind ajutor de stat. Majorările de capital ale filialelor, "îngropate" de creanţele pe care le au de recuperat de la companiile CFR, au fost decise de acţionarii "Electrica" anul trecut. Numai că, în prezent, aportul de capital este mai mic faţă de cel planificat de 190 de milioane de lei. Domnul Folescu a explicat micşorarea sumei: "< Electrica > a donat 150 milioane de lei la bugetul de stat şi a şi acordat un credit de 60 milioane de lei companiei < Electrica Serv >, pe care o deţine în totalitate şi care este în plin proces de restructurare. Astfel, au rămas mai puţine fonduri pentru filiale".

Filialele de furnizare ale "Electrica" SA riscau insolvenţa şi chiar falimentul din cauza datoriilor acumulate de către companiile CFR. Potrivit "Electrica" SA, CFR are datorii de circa 170 milioane de euro pentru electricitatea consumată.

"Electrica" SA îşi majorează capitalul cu aproape 35 milioane de lei

Şi "Electrica" SA îşi va majora capitalul cu 34,56 milioane de lei. Ioan Folescu ne-a declarat că majoarea se va face prin aport în natură: "Avem titlu de proprietate pe 25 de terenuri care au fost evaluate, iar capitalul social al < Electrica > va fi modificat corespunzător. Am amânat o dată această operaţiune pentru că acţionarii au solicitat prezentarea modului de calcul al valorii terenurilor şi stabilirea impactului pe care această majorare de capital o are asupra contractelor de privatizare semnate de companie".

Domnia sa ne-a precizat că, în această săptămână, Consiliul de Administraţie al companiei va lua o decizie asupra acestei majorări după ce va analiza toate detaliile operaţiunii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb