INDUSTRIA DE GAMBLING - EDIŢIA A II-A Pariurile, şansă şi blestem pentru sport

Ziarul BURSA #Companii #Gambling / 22 februarie 2013

Unul din cele mai mari câştiguri din istoria pariurilor din ţara noastră a fost obţinut în decembrie 2010, de către un jucător din Alba Iulia, care a câştigat nu mai puţin de 500.000 de lei vechi pe un bilet cu 21 de meciuri, pe care pariase 20 de lei. Şi pariurile online pot aduce câştiguri frumoase. Un bucureştean de 59 de ani a câştigat 25.000 euro mizând un singur euro! El a pariat pe un bilet cu 4 scoruri exacte.

Unul din cele mai mari câştiguri din istoria pariurilor din ţara noastră a fost obţinut în decembrie 2010, de către un jucător din Alba Iulia, care a câştigat nu mai puţin de 500.000 de lei vechi pe un bilet cu 21 de meciuri, pe care pariase 20 de lei. Şi pariurile online pot aduce câştiguri frumoase. Un bucureştean de 59 de ani a câştigat 25.000 euro mizând un singur euro! El a pariat pe un bilet cu 4 scoruri exacte.

  • document ataşat Nr. operatorilor de pariuri sportive
    apasă aici pentru a descărca.

    Pariurile sportive sunt un fenomen de mare amploare, miliarde de euro fiind pariate anual pe diverse competiţii sportive. Dacă lucrurile s-ar desfăşura conform legilor, pariurile ar reprezenta o şansă pentru sport, multe din firmele din domeniu sponsorizând competiţii importante şi cluburi sportive.

    Din păcate, există şi o piaţă neagră, partea nevăzută a icebergului, care învârte sume astronomice şi care, pe lângă faptul că nu plăteşte niciun fel de impozite, se ocupă şi de chestiuni oneroase, corupând sportivi sau chiar echipe întregi. Fotbalul autohton a intrat şi el în morişca pariurilor ilegale, existând mai multe semne de întrebare în acest sens.

    Ofiţerul de integritate al Federaţiei Române de Fotbal (FRF), Ioan Hurdubaie, a declarat că UEFA a comunicat forului de la Bucureşti că există suspiciuni în privinţa a cinci meciuri din Liga a II-a din România, în cazul altor 14 jocuri suspectate rezultatul verificărilor fiind negativ. UEFA foloseşte un sistem de detectare a fraudelor pentru pariuri, care vizează toate întâlnirile din primele două divizii ale asociaţiilor membre, precum şi partidele din competiţiile europene, în- sumând 29.000 de meciuri ţinute sub observaţie anual.

    Dacă sunt detectate activităţi suspecte ale pariorilor în cazul unor meciuri, UEFA anchetează imediat situaţiile ivite. Ioan Hurdubaie a precizat că legislaţia din România nu prevede ca faptă penală trucarea meciurilor: "Am prezentat Comitetului Executiv al FRF un plan de măsuri pe latura preventivă a împiedicării în rândul jucătorilor tineri de a participa la meciurile aranjate. De asemenea, am întreprins măsuri de conştientizare către conducătorii de cluburi, arbitri şi sindicatul fotbaliştilor profesionişti. Am solicitat DNA şi Poliţiei române ajutorul în cazurile suspecte de a fi aranjate pentru pariuri. Totuşi, exis- tă un mic impediment pentru că România nu are incriminată ca faptă penală trucarea meciurilor. Este prevăzută doar o abatere în regulamentul dis- ciplinar al FRF. Totuşi, pe linie penală, pedepsele pot ajunge între cinci şi 20 de ani, ele fiind încadrate la alte fapte".

    O reţea criminală bănuită că a trucat 380 de meciuri de fotbal, între care şi partide din Liga Campionilor şi din preliminariile Cupei Mondiale, a fost desfiinţată, a anunţat, la începutul lunii februarie, oficiul european de poliţie Europol. "Este clar că este vorba de cea mai mare anchetă din toate timpurile privind presupuse meciuri trucate", a declarat directorul Europol, Rob Wainwright. Nu mai puţin de 425 de arbitri, conducători de cluburi şi jucători sunt bănuiţi că au participat la meciuri trucate.

    Cele mai multe meciuri trucate s-au jucat în campionatele din Turcia, Germania şi Elveţia, a precizat Europol, subliniind că sunt vizate şi alte meciuri din alte campionate. De altfel, imediat poliţia ungară a anunţat că 50 de persoane sunt sus- pectate că au trucat 33 de meciuri de fotbal din campionatul intern. Investigaţia din Ungaria a dus la confiscarea a 320.000 de euro după 12 percheziţii şi la arestarea a trei fotbalişti şi patru arbitri. Uniunea Europeană de Fotbal (UEFA) şi Interpol colaborează de mai mult timp pentru a distruge reţelele trans- frontaliere care se ocupă cu trucarea meciurilor şi pariurile ilegale.

    Nu doar fotbalul este afectat de această problemă. Mai mulţi hand- balişti ai echipei Montpellier sunt bănuiţi a fi implicaţi într-o presupusă trucare a meciului cu Cesson din 12 mai 2012 pentru a obţine câştiguri din pariuri. În decembrie 2012, Nikola Karabatici, o mare vedetă a handbalului mondial, şi alţi şase jucători implicaţi în cazul meciului trucat al echipei Mont- pellier în beneficiul pariurilor sportive au fost suspendaţi şase meciuri de către comisia de disciplină a ligii naţionale de handbal din Franţa.

    Cluburile, obligate să le încheie contracte de muncă fotbaliştilor

    Cluburile de fotbal din România vor fi obligate să încheie cu jucătorii contracte de muncă, în urma cărora vor plăti impozite către statul român conform legislaţiei în vigoare, a declarat prim vicepreşedintele Asociaţiei Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori, Emilian Hulubei.

    Acordul semnat de UEFA şi de asociaţiile patronale şi sindicale la nivel european în ceea ce priveşte contractul cadru care va trebui implementat într-un an în fotbalul româ- nesc a creat nemulţumiri în rândul conducătorilor de cluburi, potrivit preşedintelui LPF, Dumitru Dragomir.

    Emilian Hulubei spune că obligativitatea încheierii contractelor de muncă şi implicit achitarea taxelor pe care le presupun aceste acte îi îngrijorează pe conducătorii grupărilor din Liga I.

    Acordul semnat la Bruxelles de UEFA, de Uniunea Ligilor Profesioniste de Fotbal Europene (EPFL), de Asociatia Cluburilor Europene (ECA) şi de Federaţia Internaţională a Fotbaliştilor Profesionişti - Divizia Europa (FIFPRO - divizia Europa) stabileşte cerinţe minime pentru contractele fotbaliştilor profesionişti din Europa. Potrivit acestora, se aplică legislaţia naţională a ţării unde clubul este înregistrat legal, dacă nu se convine explicit utilizarea unei alte legislaţii. Legislaţia naţională a muncii poate conţine prevederi obligatorii, care nu pot fi modificate de jucător şi de club şi de care trebuie să se ţină cont.

    Orice încetare prematură a contractului trebuie să fie motivată (justă cauza). În cazul unor perioade prelungite datorate accidentării/bolii sau incapacităţii permanente a jucătorului, clubul îi poate prezenta jucătorului o notificare/un preaviz rezonabil. Contractul defineşte toa- te obligaţiile financiare ale clubului, cum ar fi salariul (regulat, lunar, săptămânal, pe bază de performanţă), alte beneficii financiare (bonusuri, recompense pentru experienţă, apariţii internaţionale), alte beneficii (care nu sunt financiare, cum ar fi maşină, cazare şi masă), asigurare medicală şi de sănătate pentru accidente şi boa- lă (obligatorie prin lege) şi plată salariului pe perioada incapacităţii (definirea va fi făcută prin includerea consecinţelor cu privire la salariile plătite) şi costurile pentru fondul de pensii/asigurări sociale (obligatorii prin lege sau contract colectiv de muncă). De asemnea clubul şi jucătorul convin că plata taxelor să se facă conform legislaţiei naţionale.

    Contractul mai reglementează şi impactul financiar în cazul schimbărilor majore în veniturile clubului (de exemplu promovarea/retrogradarea).

    Noul tip de contract explică politica de sănătate şi siguranţă a clubului, care include asigurarea obligatorie ce acoperă bolile, accidentările şi examinarea medicală/dentară regulată precum şi tratamentul medical/dentar cu personal calificat, în timpul sarcinilor care ţin de executarea contractului.

    Printre obligaţiile jucătorului sunt prevăzute următoa- rele: să nu prejudicieze reputaţia clubului sau fotbalului (de exemplu prin declaraţii în mass media), să nu practice jocuri de noroc sau alte activităţi conexe cât timp practică fotbalul. Dacă jucătorul încalcă oricare din obligaţiile sale din contract, clubul îi poate impune o serie de penalităţi, în funcţie de gravitatea faptei, conform regulamentelor disciplinare. Clubul îşi arogă dreptul de a lua orice măsuri împotriva jucătorului descoperit vinovat de practici de dopaj, ţinând seama de principiul managementului individual al cazurilor.

    Clubul şi jucătorul trebuie să respecte Contractul Colectiv de Muncă, dacă este acceptat conform legii de angajatori şi angajaţi, iar clubul şi jucătorul aprobă acest fapt prin semnătura lor pe contract.

    Acordul dintre Uniunea Asociaţiilor Europene de Fotbal (UEFA), Uniunea Ligilor Profesioniste de Fotbal Europene (EPFL), Asociatia Cluburilor Europene (ECA) şi Federaţia Internaţională a Fotbaliştilor Profesionişti - Divizia Europa (FIFPRO - divizia Europa) a fost semnat la Bruxelles la sfârşitul anului trecut.

    Cotaţii Internaţionale

    vezi aici mai multe cotaţii

    Bursa Construcţiilor

    www.constructiibursa.ro

    Comanda carte
    Fix la cos
    transilvaniainvestments.ro
    IBC SOLAR
    danescu.ro
    arsc.ro
    Stiri Locale

    Curs valutar BNR

    18 Sep. 2024
    Euro (EUR)Euro4.9746
    Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
    Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
    Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
    Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

    convertor valutar

    »=
    ?

    mai multe cotaţii valutare

    Cotaţii Emitenţi BVB
    Cotaţii fonduri mutuale
    Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
    hipo.ro
    citiesoftomorrow.ro
    govnet.ro
    energyexpo.ro
    thediplomat.ro
    roenergy.eu
    notorium.ro
    rommedica.ro
    prow.ro
    aiiro.ro
    oaer.ro
    Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
    The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
    BURSA
    BURSA
    Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
    The Kingdom of God on Earth
    Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
    Carte - The crisis solution terminus a quo
    www.agerpres.ro
    www.dreptonline.ro
    www.hipo.ro

    adb