Oamenii de afaceri Tunc şi Ali Capa aduc, în România, franciza restaurantelor germane Wienerwald printr-o investiţie iniţială de trei milioane de euro. În următorii trei ani, Wienerwald va deschide 35 de restaurante în ţară, în regim propriu sau prin sistem de franciză. Wienerwald va angaja peste 600 de persoane şi va deveni un partener de afaceri pe termen lung pentru un întreg lanţ de furnizori. Primul restaurant Wienerwald în România va fi deschis la Bucureşti, în primăvara anului 2011. Reţetele Wienerwald călătoresc în jurul lumii de peste 55 de ani. În ţările în care operează, Wienerwald este renumită pentru produsele crocante şi suculente din carne de pui.
Wienerwald va aduce în România produsele sale speciale, dar dă dovadă şi de flexibilitate în ceea ce priveşte gustul românilor şi poate să dezvolte foarte rapid reţete noi şi să le adapteze la pieţele locale. Vor fi create sosuri speciale sau meniul va cuprinde piureul de cartofi caracteris-tic bucătăriei româneşti. Clienţii din România vor avea posibilitatea de a alege unde să consume produsele de la Wienerwarld atât în restaurante, la pachet, cât şi prin comenzi la domiciliu.
Wienerwald deţine 34 de restaurante în Germania şi 33 de restaurante în Turcia. Cifra de afaceri înregistrată de Wienerwald în 2010 a fost de 25 milioane euro în Germania şi 18 milioane euro în Turcia.