Companiile aeriene imploră UE să introducă paşapoarte de vaccinare anti-Covid

J.P.
Internaţional / 25 februarie 2021

Companiile aeriene imploră UE să introducă paşapoarte de vaccinare anti-Covid

Asociaţia Internaţională de Transport Aerian (IATA) le-a cerut liderilor Uniunii Europene să adopte controversatele "paşapoarte de vaccinare" pentru a reporni călătoriile aeriene cu pasageri, potrivit unui document obţinut pe surse de Euractiv, relatează Hotnews.

Scrisoarea IATA cere implementarea de "restricţii la graniţă bazate pe dovezi" în întreaga Europă şi îndeamnă ţările membre UE să "se pună de acord asupra rolului crucial al soluţiilor digitale precum Permisul de Călătorii IATA".

Scrisoarea este semnată de Rafael Schvartzman, vicepreşedintele pentru Europa al IATA, şi adresată lui Charles Michel, preşedintele Consiliului European. Documentul a fost trimis lui Michel înaintea unei întruniri virtuale a liderilor UE programată pentru joi, 25 februarie.

IATA susţine în scrisoare că permisul său de călătorii va oferi "guvernelor şi autorităţilor - dar şi pasagerilor şi echipajelor - încrederea necesară în 'starea de sănătate' a fiecărui pasager".

Paşaportul digital de călătorie propus de IATA ar urma să conţină informaţii legate de vaccinarea călătorilor precum şi rezultatele pentru teste Covid efectuate recent, permiţând pasagerilor "să informeze rapid autorităţile ţărilor în care vor să intre" cu privire la starea lor de sănătate, potrivit scrisorii.

IATA afirmă de asemenea că permisul va permite pasagerilor să fie informaţi rapid cu privire la cerinţele de călătorie locale care se schimbă constant.

"Această soluţie digitală poate verifica cadrul legal la plecare şi jurisdicţiile la sosire (...) asigurându-se că pasagerii cunosc toate măsurile şi condiţiile care li se pot aplica", afirmă scrisoarea.

Organizaţia mai afirmă că verificările stricte vor ajuta şi la combaterea înşelătoriilor legate de certificatele de vaccinare false.

Consiliul European urmează să se întrunească joi pentru a evalua situaţia privind pandemia şi să planifice următorii paşi pentru programul de furnizare a vaccinurilor anti-Covid. Este aşteptat ca liderii europeni să discute de asemenea despre restricţiile de călătorie în cele 27 de state membre ale UE.

IATA, care reprezintă în jur de 290 de companii aeriene din întreaga lume, afirmă că restricţiile la graniţă pot fi relaxate gradual prin evaluarea factorilor de sănătate relevanţi pentru fiecare regiune precum procentul populaţiei inoculate, rata contagierilor şi rata deceselor cauzate de Covid.

Organizaţia cere statelor membre UE să adopte o abordare "raţională" privind ridicarea restricţiilor la graniţă printr-un "echilibru realizabil între riscuri şi sustenabilitatea financiară a oamenilor/companiilor", potrivit scrisorii.

Adoptarea unor paşapoarte de vaccinare anti-Covid pentru reluarea călătoriilor s-a dovedit a fi un subiect extrem de controversat, ţările UE nereuşind să atingă un consens cu privire la idee.

Ţările cu sectoare turistice importante precum Italia, Spania, Portugalia, Cipru sau Bulgaria tind să fie mai favorabile ideii propuse pentru prima dată în luna ianuarie de către premierul grec Kyriakos Mitsotaki.

Estonia, Finlanda, Danemarca, Suedia, Ungaria şi Polonia susţin de asemenea introducerea paşapoartelor de vaccinare.

Franţa a respins însă ideea, afirmând că discuţia este prematură şi că ea ar trebui abordată după ce un număr mai mare de europeni vor fi vaccinaţi împotriva coronavirusului.

Belgia, Olanda şi ţara noastră şi-au exprimat de asemenea reticenţele cu privire la propunere.

În Parlamentul European Partidul Popular European şi Renew Europe sunt în favoarea paşapoartelor de vaccinare.

Perturbările aduse de pandemia de COVID-19 călătoriilor internaţionale au zguduit industria aeriană, ducând la cel mai mic număr de pasageri de după 2019.

IATA estimează că traficul aerian de anul acesta va fi la jumătate faţă de nivelul din 2019.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Sa va ia dracu de nenorociti cu pasapoartele voastre de ticalosi nazisti.

    JEGURILOR. sa va ia falimentul. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb