Companiile mici şi mijlocii urmează trendul marilor corporaţii în privinţa beneficiilor extra-salariale

D.R.
Comunicate de presă / 25 iulie 2023

Companiile mici şi mijlocii urmează trendul marilor corporaţii în privinţa beneficiilor extra-salariale

Numărul IMM-urilor care oferă angajaţilor abonamente medicale s-a triplat, în ultimii trei ani

Într-o lume în continuă schimbare, companiile mici şi mijlocii sunt tot mai conştiente de importanţa păstrării angajaţilor şi atragerea forţei de muncă în cadrul organizaţiilor lor. Pentru a face faţă provocărilor, multe firme aleg să urmeze exemplul marilor corporaţii şi oferă beneficii extra-salariale medicale, cum ar fi abonamentele medicale, pentru a creşte retenţia angajaţilor, informează un comunicat de presă al reţelei private de sănătate, Regina Maria. Doar în ultimii 3 ani, numărul companiilor mici şi mijlocii care oferă servicii de sănătate s-a triplat.

Beneficiile extra-salariale medicale au câştigat popularitate în rândul companiilor, devenind un element cheie din pachetul de angajare. Dacă în trecut, sutele de mii de angajaţi din marile companii erau cei care beneficiau de pachete medicale ca extra beneficiu salarial, astăzi lucrurile s-au schimbat. Se observă un interes crescut al angajatorilor pentru pachetele de sănătate nu doar în corporaţii, ci şi în cazul multor IMM-uri din România.

85% dintre companiile mici si mijlocii aleg abonamente medicale complexe: Comportamentul abonatului IMM este similar cu cel al abonatului dintr-o corporaţie. Rata de acces a servicilor medicale de către angajaţii IMM este aproape 70%, cu aproximativ acelaşi număr de vizite la medic, asemănător angajaţilor din marile organizaţii.

"Abonamentul medical, oferit de IMM-uri ca beneficiu extra-salarial, poate contribui la decizia unui angajat pentru alegerea locului de muncă, dar ajută şi la fidelizarea acestuia pe termen mediu şi lung. Doar dacă ne uităm la ce s-a întâmplat în ultimii 3 ani, ne dăm seama că pachetele de sănătate pot constitui un avantaj competitiv pentru companiile mici şi mijlocii în faţa marilor corporaţii, iar atenţia la nevoile angajaţilor este un barometru pentru atragerea şi retenţia forţei de muncă. Faptul că 85% dintre partenerii noştri IMM aleg pachete medicale complexe pentru angajaţi, iar 70% negociază chiar şi pachete preferenţiale pentru membrii de familie ai acestora, demonstrează grija pentru viaţa personală şi profesională pe care şi angajatorii o manifestă pentru angajaţi. Pe măsură ce conştientizarea cu privire la beneficiile extra-salariale medicale continuă să crească, estimăm că tot mai multe IMM-uri vor adopta acest trend.", declară Andreea Minuţă, director executiv al Diviziei de Abonamente REGINA MARIA.

Un angajat cu abonament medical economiseşte în medie un salariu minim brut pe an: Un abonat merge la medic in medie de 7x pe an, de aproape 3x mai mult ca un pacient fără abonament. Suma economisită de abonaţi este variabilă, în funcţie de complexitatea abonamentului.

"În baza abonamentului medical, companiile ajută angajaţii să economisească investind în sănătate. În ultimul an, abonaţii noştri au accesat aproape 12 milioane de servicii medicale şi au economisit în medie 3.500 lei pe an, o sumă care reprezintă mai mult decât un salariu minim brut pe economie în România la momentul actual. Suma economisită de pacienţii cu abonament este variabilă, în funcţie de complexitatea abonamentului: cu cât abonamentul cuprinde mai multe includeri, cu atât mai mult economiseşti." declară Andreea Minuţă, director executiv al Diviziei de Abonamente REGINA MARIA.

Abonamentele medicale oferite de companii pot fi personalizate în funcţie de nevoile medicale care ţin de sănătatea fizică a angajaţilor şi a familiilor lor, dar şi pentru bunăstarea emoţională.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb