Companiile româneşti pot accesa 126 de milioane de Euro prin Southeast Europe Growth Equity Fund

N.R.
Companii / 30 iunie 2022

Companiile româneşti pot accesa 126 de milioane de Euro prin Southeast Europe Growth Equity Fund

lackPeak Capital a încheiat cu succes runda finală de finanţare a fondului Southeast Europe Growth Equity Fund la valoarea de 126 de milioane de Euro, depăşind ţinta iniţială de 120 de milioane de Euro. Fondul vizează investiţii de capital între 5 şi 15 milioane de Euro pentru dezvoltarea IMM-urilor dinamice din România, Bulgaria, Slovenia, Croaţia şi Serbia. Southeast Europe Growth Equity Fund are sediul în Luxemburg şi este susţinut de Fondul European de Investiţii, BERD, IFC, Erste Asset Management şi de principalele fonduri regionale de pensii, conform unui comunicat emis redacţiei.

"Suntem recunoscători pentru sprijinul continuu al investitorilor noştri, pentru încrederea lor şi pentru recunoaşterea potenţialului de creştere în Europa de Sud-Est. Noul Fond marchează o etapa semnificativă nu doar pentru noi, ci şi pentru întreaga regiune, deoarece este unul dintre primele fonduri care se concentrează pe direcţionarea investiţiilor ale fondurilor de pensii şi ale altor companii de administrare a activelor, către economiile din Europa de Sud-Est prin intermediului instrumentelor de tip private equity", au declarat Rossen Ivanov şi Ivailo Gospodinov, partneri în cadrul BlackPeak Capital.

Potrivit sursei citate, fondul a realizat deja o primp investiţie din România în Verdino Green Foods, unul dintre liderii în industria de alternative vegetale la produsele din carne, din Europa Centrală şi de Est. "BlackPeak Capital ne sprijină deja nu doar cu capital, ci şi facilitează accesul la noi pieţe, atragerea de resurse umane, îmbunătăţirea managementului financiar şi guvernanţă corporativă şi implementarea măsurilor pentru a atinge neutralitatea emisiilor de carbon", a susţinut Raul Ciurtin, fondator şi CEO al Verdino.

Prin intermediul fondului Southeast Europe Growth Equity Fund, companiile mici şi mijlocii dinamice din România, Bulgaria, Slovenia, Croaţia şi Serbia pot avea acces la investiţii între 5 şi 15 milioane de Euro. Fondul se concentrează pe încheierea de parteneriate cu antreprenorii remarcabili din regiune, care au ambiţia de a construi companii care vizează internaţionalizarea pe baza inovaţiei continue, a creşterii organice şi a achiziţiilor suplimentare. Fondul are o abordare sectorială generalistă, cu o preferinţă puternică pentru sectoarele IT/software, producţie de nişă, servicii de afaceri, asistenţă medicală şi sectoare de consum, subliniază sursa citată.

"Vedem din ce în ce mai multe companii în România, care au un nivel de competitivitate foarte ridicat în raport cu concurenţii lor globali în ceea ce priveşte calitatea produselor şi serviciilor şi suntem foarte încântaţi să colaborăm cu acestea pentru a le ajuta în planurile lor de expansiune regională şi globală", afirmă Niklar Pichler, managing partner al BlackPeak Capital.

Fondul se bazează pe istoricul de succes al BlackPeak Fund I, prin care au fost realizate investiţii în 12 companii, inclusiv în lideri mondiali în inovare, cum ar fi Walltopia, International Power Supply, Software Group, Digitall şi altele. BlackPeak Capital îşi menţine angajamentul de a avea un impact pozitiv semnificativ economic, social şi de mediu. Fondul beneficiază de sprijinul Invest BG, precum şi de cel al Uniunii Europene prin Equity Facility for Growth creat prin Regulamentul (UE) nr. 1287/2013 al Parlamentului European şi al Consiliului din 11 decembrie 2013 de instituire a unui program pentru competitivitatea întreprinderilor şi a întreprinderilor mici şi mijlocii (COSME) (2014 - 2020), se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb