Complexul olimpic de nataţie a fost inaugurat

O.D.
Ziarul BURSA #Sport / 17 mai 2021

Complexul olimpic de nataţie a fost inaugurat

Înotul pe mal şi săritul în bazinul cu...saltele devin istorie pentru sportivii noştri. Un obiectiv foarte important pentru nataţia autohtonă a fost inaugurat. Complexul olimpic de nataţie de la Otopeni poate găzdui competiţii internaţionale sportive de anvergură importante pentru România şi oferă spaţii pentru iniţierea în înot a copiilor, a declarat ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila, la inaugurarea complexului realizat prin Compania Naţională de Investiţii. "Categoric în această infrastructură pot fi organizate competiţii internaţionale sportive de anvergură importante pentru România şi, de asemenea, există spaţii prin care generaţia mai tânără, dacă vreţi, copiii pot fi iniţiaţi în ale înotului şi este un lucru extraordinar", a afirmat Cseke Attila. Potrivit ministrului, sunt discuţii privind posibilitatea ca federaţiile de profil să-şi desfăşoare activitatea în cadrul complexului de la Otopeni. La eveniment, ministrul i-a înmânat primarului oraşului Otopeni, Silviu Constantin Gheorghe, protocolul de predare-primire a complexului sportiv.

Conform Companiei Naţionale de Investiţii, Complexul olimpic de nataţie de la Otopeni, pentru care s-a alocat un buget de 164.183.457,00 lei, include şase bazine de înot, dintre care două olimpice, unul pentru înot şi unul pentru sărituri, un bazin de antrenament şi trei bazine pentru iniţiere şi recuperare (1 bazin olimpic de înot 25 x 51.25 m, cu adâncime variabilă; 1 bazin olimpic de sărituri 21 x 25 m, cu adâncime variabilă 3.5-5; 1 bazin de antrenament 15 x 25 m, cu adâncime variabila H = 1.36-1.81; 1 bazin de iniţiere şi recuperare 7 x 12 m, cu adâncime 1.2; 1 bazin de iniţiere şi recuperare 6 x 12 m, cu adâncime 1.2m; 1 bazin de iniţiere şi recuperare cu formă semicirculară 5 x 9.80 , cu adâncime 0.6m).

Noua infrastructură sportivă are o capacitate de 2.797 locuri pentru spectatori, vestiare pentru sportivi, săli de forţă, săli metodice, saune, cabinet medical, sală de conferinţe, cabine pentru presă şi o sală de antrenament pentru sportivii de la sărituri cu înălţime liberă mare - 6 m.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Cea mai frumoasa surpriza facuta intr-un moment de grea incercare pentru sanatatea noastra. Inotul este Sportul Primordial pe care orice Copil trebuie sa-l initieze. A Inota , Inseamna A 2a Viata. Mie personal, Inotul mi-a redat Increderea in Fortele Proprii, avand o problema de sanatate de la nastere. Practic mi-a redat Viata. Este Inimaginabil ce inseamna sa te cufunzi in lumea acvatica si sa , Zburzi” pe Moleculele de H2O. Mult succes si cat mai Multe Bazine de Inot. Doamne ajuta.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb