ZIARUL BURSA

17 mai 2021
Ediţia din 18.09.2024
Taxi pe bază de hidrogen, la Paris, în februarie

Hidrogenul - ipostaze de utilizare în noua eră tehnologică

Emilian M. DobrescuMaterii Prime / 17 mai 2021

Hidrogenul reprezintă revoluţia viitorului în sectorul energetic, iar România trebuie să valorifice la maximum toate oportunităţile puse la dispoziţie de planurile şi instrumentele de finanţare ale Uniunii Europene în acest sens, afirmă, tot mai des, specialiştii dn domeniu. Companii importante din sectorul energiei, atât la nivel global, cât şi din ţara noastră, şi-au propus să investească în proiecte bazate pe hidrogen.

New York Stock Exchange

CONFORM DATELOR REFINITIV IPO-urile globale, la maxim istoric

V.R.Internaţional / 17 mai 2021

1.054 de listări de la începutul anului până în 13 mai, care au atras 248 de miliarde de dolari Statele Unite au obţinut cele mai mari venituri din IPO-uri: aproximativ 130 de miliarde de dolari 

Piaţa mondială a ofertelor publice iniţiale (IPO) a atins un nivel maxim record anul acesta - atât în privinţa sumelor atrase prin vânzarea de acţiuni, cât şi a volumului listărilor, potrivit unei analize Refinitiv, care arată că tendinţa pozitivă a avut la bază avansul puternic al burselor, precum şi măsurile de stimulare fiscală şi monetară lansate de guvernele din întreaga lume pentru susţinerea economiei în contextul pandemiei de Covid.

Iniţiativa europarlamentarului român are loc în condiţiile în care, în ultima săptămână, Poliţia de Frontieră şi Garda de Mediu au descoperit în Portul Constanţa zeci de containere cu deşeuri periculoase importate de diferite firme din ţara noastră de la parteneri din Uniunea Europeană, dar şi din state terţe.

IDEEA UNEI DNA A PĂDURILOR REVINE: Parchetul European ar putea investiga infracţiunile de mediu

George MarinescuPolitică / 17 mai 2021

Infracţiunile de mediu au căpătat aspecte transfrontaliere Zeci de containere cu deşeuri se află depozitate în Portul Constanţa, aduse din Germania Carenţele legislative şi lipsa de specializare a poliţiştilor şi magistraţilor favorizează creşterea numărului infracţiunilor de mediu 

Europarlamentarul Vlad Gheorghe (USR PLUS/Renew Europe) a propus Comisiei Europene constituirea unei structuri menită să ancheteze infracţiunile de mediu din statele membre. Vlad Gheorghe susţine, într-un comunicat de presă, că iniţiativa sa a survenit uciderii în timpul vânătorii de trofee din 13 martie 2021, a ursului brun de 17 ani în judeţul Covasna din România de către Principele Josef-Emanuel de Liechtenstein.

Un război cu iz electoral

Cristian PîrvulescuEditorial / 17 mai 2021

Cristian Pîrvulescu

Între Israel şi Teritoriile palestiniene se desfăşoară un război ale cărui semnificaţii electoraliste sunt acoperite de zgomotul rachetelor şi al clădirilor prăbuşite, dar nu pote fi eludate. Israelul se află într-o criză politică prelungită, provocată de ambiţia lui Benjamin Netanyahu de a rămâne prim-ministru.

Evoluţii preponderent negative la finalul săptămânii trecute

BVB Evoluţii preponderent negative la finalul săptămânii trecute

Mihai GongoroiPiaţa de Capital / 17 mai 2021

Rulaj de 8,4 milioane de euro, în scădere comparativ cu şedinţa de joi 

Opt din cei nouă indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au înregistrat scăderi uşoare în ultima şedinţă de tranzacţionare a săptămânii trecute, reperul BET încheind a doua săptămână din luna mai la 11.593,49 puncte, în mare parte la acelaşi nivel la care a început-o, parţial şi ca urmare a corecţiei ex-dividend de joi a emitentului OMV Petrom (SNP). BET a scăzut vineri cu 0,20%.

În Corona forms sunt raportate decesele cu numele persoanei respective şi Codul Numeric Personal, în timp ce în alerte.ms.ro spitalele raportează doar numărul de decese. (Sursa foto: www.rollingstone.com)

DEZBATERE ÎN PARLAMENT Numărarea morţilor de Covid-19, disecată de deputaţi

I.Ghe.Politică / 17 mai 2021

Scandalul privind diferenţa deceselor cauzate de Covid-19 raportate în platformele Corona forms şi alerte.ms.ro se află pe ordinea de zi a şedinţei de plen, de astăzi, din Camera Deputaţilor. Conform acesteia, de la ora 16, Ioana Mihăilă, ministrul Sănătăţii, va prezenta raportul preliminar, după care vor avea loc dezbateri politice.

Virgil Mândru

Strategia Tohani în pandemie a vizat reapropierea de consumator

A consemnat Emilia OlescuFrăţia Vinului / 17 mai 2021

(Interviu cu Virgil Mândru, CEO Tohani România) 

Reporter: Cum trece compania prin această perioadă de criză?

Virgil Mândru: Este o perioadă care a necesitat şi necesită multe momente de reanaliză şi reorientare. Deşi noi suntem o companie care îşi decide foarte clar şi ferm strategiile şi planificările la început de an, de această dată a trebuit să facem ajustări sau, câteodată, chiar schimbări destul de mari.

Elevii, atac la ... echitatea Bacalaureatului

O.D.Miscellanea / 17 mai 2021

Nicio masă fără peşte, nicio zi fără o dispută pe ruta elevi-profesori-minister. Dacă la începutul săptămânii trecute a fost dezbătută problema transportului elevilor, la finalul ei s-a ajuns la examenele de final de ciclu şcolar.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 17 Mai 2021

MACRO NEWSLETTER 17 Mai 2021

Macroeconomie / 17 mai 2021

Producţia industrială din Ţările de Jos a crescut cu o rată anuală de 1,4% în martie 2021, după o scădere de 3,6% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 3%, după un declin de 2,4% în luna anterioară.

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo