Componenţa Consiliului de Administraţie al "Antibiotice" SA Iaşi se va modifica

Doru Mocanu, Iaşi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 15 aprilie 2010

Componenţa Consiliului de Administraţie al "Antibiotice" SA Iaşi se va modifica

Producătorul farmaceutic ieşean "Antibiotice" SA (simbol ATB, la categoria I a Bursei de Valori Bucureşti) a comunicat completarea ordinii de zi a Adunării Generale a Acţionarilor convocată pentru data de 29 aprilie a.c. Astfel, la solicitarea Ministerului Sănătăţii, acţionarul majoritar al companiei ieşene, pe ordinea de zi a şedinţei a introdus şi un punct care vizează modificarea componenţei Consiliului de Administraţie al societăţii, prin revocarea unor membri şi alegerea altora noi.

Candidaturile pentru nominalizarea membrilor în Consiliul de Administraţie se vor depune până cel târziu în data de 19 aprilie a.c. Până acum, lista de candidaturi pentru funcţia de administrator conţine două propuneri: Ancamaria Mihaela Negru, din Bucureşti, farmacist, şi Vasilica Rodica Dobra, tot din Bucureşti, economist.

Tot în cadrul şedinţei din 29 aprilie a AGA se vor analiza situaţiile financiare aferente anului trecut şi se va supune aprobării Bugetul de Venituri şi Cheltuieli pentru anul în curs. De asemenea, pe ordinea de zi mai figurează aprobarea repartizării profitului net pe anul 2009, fixarea dividendului brut pe acţiune în valoare de 0,005003193 lei şi aprobarea reinvestirii dividendelor. Hotărârile care urmează să fie adoptate cu ocazia respectivei şedinţe îşi vor răsfrânge efectele asupra acţionarilor înregis-traţi la data de 17 mai 2010.

"Antibiotice" SA Iaşi este cel mai important producător român de medicamente de pe piaţa autohtonă, este principalul producător de antiinfecţioase din România şi exportator de produse farmaceutice în pes-te 35 de ţări ale lumii. Por-tofoliul de medicamente de uz uman numără în prezent 123 de produse, ce acoperă 66 de substanţe active (dci), 10 clase terapeutice (antiinfecţioase, tract diges-tiv, cardiovas-cular, sân-ge, sistem nervos, sis-tem musculo-scheletic, organe senzitive, sistem respirator, aparat genito-urinar, preparate der-matologice şi soluţii de spital). Acest portofoliu de produse este dezvoltat pe cinci forme farmaceutice de bază (pulberi pentru soluţii injectabile, capsule, comprimate, preparate topice şi supozitoare).

În urma transferului titlurilor deţinute la "Antibiotice" SA de către AVAS, în prima parte a anului trecut, principalul acţionar al companiei farmaceutice ieşene a devenit Minis-terul Sănătăţii, cu 53,0173% din acţiuni. La data de 2 martie a.c., diferenţa de titluri era deţinută de SIF Oltenia (10,0954%) şi de alţi acţionari (36,8873%).

Premierul Emil Boc a declarat recent că Guvernul analizează un plan pentru înfiinţarea unei companii farmaceutice naţionale, primul pas fiind comasarea Unifarm şi a Oficiului Central de Stocare pentru Situaţii Speciale. Ulterior, nucleul greu al companiei va deveni "Antibiotice" SA, context în care premierul a asigurat conducerea societăţii ieşene de disponibilitatea Executivului de a sprijini planurile sale de dezvoltare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb