COMUNICAT DE PRESĂ PCC PCC Intermodal SA deschide un nou terminal cargo la Kutno, în Polonia

F. A.
Comunicate de presă / 29 septembrie 2011

PCC Intermodal S.A. deschide un nou terminal cargo la Kutno, Polonia, pe 30 septembrie 2011. Ceremonia de deschidere începe la orele 12:00 (13:00 ora României) şi poate fi vizionată online pe pagina de internet www.pcc-intermodal.pl.

Terminalul din Kutno este primul centru modern de logistică pentru încărcare/descărcare din centrul Poloniei care va permite deservirea rapidă şi eficientă a containerelor atunci când se află în tranzit din est spre vest (din Europa de Vest către Rusia şi invers), precum şi dinspre nord spre sud (legând porturile de la Marea Baltică din Gdynia şi Gdansk cu porturile de la Adriatică din Koper/Trieste).

Investiţiile PCC Intermodal în noul terminal din Kutno au început în primăvara anului 2010. Acestea au fost împărţite în 4 etape. În prezent, a fost finalizată prima etapă.

Prima etapă de investiţii a inclus dezvoltarea a 45.000 de metri pătraţi de suprafaţă de exploatare, dezvoltarea părţii de cale ferată a terminalului, inclusiv două linii de cale ferată cu o lungime de 700 de metri fiecare, reţea de străzi şi clădiri tehnice şi de birouri. Imediat după deschidere, capacitatea anuală de manipulare a terminalului va fi de 100.000 TEU.

Terminalul modern pentru containere din Kutno va avea în momentul finalizării o suprafaţă de exploatare de 80.000 de metri pătraţi, peste 200.000 TEU capacitate anuală de manipulare, o capacitate de stocare de până la 4.000 TEU, o unitate complet echipată de reparaţii pentru containere, 4 linii de cale ferată, 2 poduri rulante, 3 stivuitoare de tonaj mare şi 76 ştechere de reţea

Investiţia în acest terminal modern din centrul Poloniei este vitală pentru dezvoltarea PCC Intermodal S.A. , dar este esenţială şi pentru dezvoltarea transportului intermodal în Polonia în general.

Terminalul din Kutno este la intersecţia a 4 rute principale de transport care leagă Polonia de la nord la sud şi de la est la vest. Kutno este situat la o distanţă de 150-200 km de oraşe poloneze mari, cum ar fi Varşovia, Lodz, Poznan, Budgoszcz, precum şi de oraşe mai mici, precum Plock, Wloclawek, Koniec şi Kalisz. Conform principalului concept de transport Intermodal, marfa din containerele din aceste locaţii va fi livrată de PCC Intermodal la uşa clientului.

Deschiderea terminalului Kutno şi localizarea sa geografică bună vor permite PCC Intermodal să dezvolte conexiunile pe cale ferată existente de la Rotterdam şi porturile maritime germane din Hamburg şi Bremerhaven spre est către Polonia, inclusiv transporturile către Rusia. În acelaşi timp, punerea în funcţiune a terminalului Kutno va permite deschiderea unor conexiuni noi pe cale ferată pentru PCC Intermodal către Europa de sud prin Sopron (Ungaria) către porturi situate la Marea Adriatică- Koper (Slovenia) şi Trieste (Italia).

PCC Intermodal S.A., parte a grupului PCC SE, este o companie de logistică ce asigură transportul de containere de marfă printr-o reţea de conexiuni regulate cu trenuri între terminale maritime şi terestre din Polonia şi din străinătate.

PCC Intermodal S.A. a debutat pe piaţă în anul 2005. Societatea a pătruns pe piaţa intermodală în anul 2005 cu un tren navetă săptămânal. Astăzi, societatea operează peste 50 de trenuri navetă săptămânal, deservind aproape 7.500 de containere lunar, pe coridoare interne şi internaţionale, şi având peste 160 de angajaţi în 5 locaţii (inclusiv 3 terminale proprii şi personal propriu în Hamburg încă din ianuarie 2010). Cifra de afaceri a PCC Intermodal a fost de aproape 30 milioane euro în 2010 şi a atins deja peste 19 milioane euro în prima jumătate a anului 2011.

PCC Intermodal se află în portofoliul de societăţi al PCC SE încă de la înfiinţarea sa. În decembrie 2009, PCC Intermodal şi-a făcut debutul la Bursa de Valori din Varşovia, PCC SE rămânând acţionarul majoritar.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb