COMUNICAT DE PRESĂ: RE/MAX România: Recomandările esenţiale pentru cumpărătorii de imobile rezidenţiale

F.B.
Investiţii Personale / 17 septembrie 2018

Mihaela Keller, specialist în vânzări

Mihaela Keller, specialist în vânzări

RE/MAX România, parte a liderului mondial în real-estate şi franciza numărul 1 la nivel global pe acest segment, prezintă cele mai importante aspecte pe care cumpărătorii de bunuri imobiliare trebuie să le aibă în vedere înainte de a semna achiziţia. Totodată, specialiştii RE/MAX explică de ce implicarea unei agenţii imobiliare reprezintă un avantaj pentru client, conform unui comunicat de presă al francizei remis astăzi Redacţiei noastre.

Potrivit specialiştilor RE/MAX, aspectele de natură juridică se află în topul elementelor de care ar trebui să se intereseze posibilii cumpărători ai unei locuinţe. Aceştia trebuie să solicite, în primul rând, actele de proprietate asupra imobilului şi extrasul de carte funciară, însoţit de notificările aferente, pentru a verifica posibile grevări din partea persoanelor juridice, fizice, a organelor de stat, băncilor sau altor instituţii financiare. De asemenea, dacă vânzarea se face printr-un intermediar, pe baza unei împuterniciri notariale, este obligatoriu de verificat legalitatea şi valabilitatea actului respectiv. Ulterior, trebuie clarificată starea civilă a proprietarului, deoarece, conform legii în vigoare, un imobil se poate înstrăina doar cu consimţământul ambilor soţi. Toate înţelegerile între părţi, indiferent de forma acordului pentru care acestea au optat, trebuie să fie întocmite în formă scrisă, sub sancţiunea nulităţii absolute.

Pe lângă aspectele juridice importante care trebuie avute în vedere, un cumpărător trebuie să fie atent la condiţiile de înstrăinare ale bunului imobiliar, cum ar fi: stabilirea exactă a modului de transmitere a banilor, moneda de plată, indicarea preţului real (există riscul ca la o eventuală reziliere de contract, cumpărătorul să recupereze strict suma indicată în contract şi nu cea reală transmisă), indicarea termenelor de intrare în posesie/eliberare a imobilului şi să cunoască din timp cuantumul cheltuielilor notariale care intră în sarcina lui.

"Fiecare vânzare de imobil are particularităţile sale, motiv pentru care cumpărătorii de bunuri imobiliare trebuie să acorde o importanţă sporită tuturor detaliilor atât de ordin juridic, cât şi financiar. În acest sens, implicarea unei agenţii imobiliare cu expertiză poate reduce la zero riscurile, oferind calitate şi siguranţă întregului proces de selecţie şi achiziţionare a locuinţei", a declarat Mihaela Keller, specialistă în vânzări/închirieri rezidenţiale, RE/MAX Grup de Lux.

Avantajele care mai rezidă din apelul la agenţi profesionişti sunt stabilirea unui preţ corect pentru imobile, cât şi salvarea timpului clientului, întrucât agenţii sunt familiarizaţi cu ofertele pieţei.

Reprezentanţii RE/MAX mai precizează că cele mai importante cerinţe în alegerea locuinţei sunt locaţia, preţul şi starea proprietăţii.

RE/MAX este lider mondial în real-estate, fiind franciza numărul 1 la nivel global pe acest segment. Compania, înfiinţată în 1973 în Denver, are astăzi peste 120.000 de agenţi afiliaţi în 7.000 de birouri aflate în cca. 100 de ţări din întreaga lume. În Europa, RE/MAX este prezent în 38 de ţări, cu peste 1.900 birouri şi 21.000 de agenţi, continuând să se extindă. Pentru mai multe detalii accesaţi: www.remax.ro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb