Comunitatea de afaceri franco-română dezvoltă împreuna cu universităţile programe educaţionale integrate

Comunicate de presă / 12 aprilie 2021

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Franceză în România (CCIFER) lansează un concept educaţional nou în România, menit să sprijine formarea tinerelor talente în ţară, la un nivel academic internaţional. Unicitatea acestui demers constă în implicarea comunităţii franco-române într-un mod integrat în colaborarea cu centrelele universitare din ţară. Conceptul este în curs de implementare, cu un pilot de succes lansat în plină pandemie la Facultatea de Administrarea Afacerilor cu predare în limbi străine (FABIZ) - ASE Bucureşti, în parteneriat cu IÉSEG School of Management din Franţa, conform unui comunicat remis redacţiei.

Masterul de Antreprenoriat şi Gestionarea Afacerilor în limba franceză (Master d'Entreprenariat et Gestion des Affaires - MEGA) este un program al Academiei de Studii Economice din Bucureşti, lansat în plină pandemie într-o nouă formulă, mai pragmatică şi mai relevantă pentru nevoia de învăţare aplicată. MEGA se adresează atât proaspeţilor absolvenţi de studii universitare de licenţă, cât şi profesioniştilor care doresc o specializare economică în limba franceză. Programul are o durată de 2 ani, este organizat în parteneriat cu IÉSEG School of Management şi comunitatea de afaceri franco-română (CCIFER), construind competenţe în domeniile cheie ale administrării afacerilor: IT&C şi inovare, finanţe, managementul talentelor & marketing, strategie & management operaţional.

"Programul în limba franceză de antreprenoriat şi administrarea afacerilor (MEGA) a fost recent restructurat pentru a putea valoriza experienţa partenerilor internaţionali şi a specialiştilor din mediul de afaceri francofon. În acest sens, colaborăm cu CCIFER pentru întărirea cooperării cu companiile franceze din România şi consolidarea filierei francofone din cadrul facultăţii noastre. Masterul MEGA are o dublă coordonare, cu un responsabil din partea ASE, doamna Conf. univ. dr. Anca Bogdan, şi un responsabil din partea CCIFER, doamna Adela Jansen, care, pe lângă activitatea de cadru didactic asociat, asigură recrutarea, comunicarea şi coordonarea activităţii specialiştilor din cadrul companiilor francofone." - Conf. univ. dr. Tănase Stamule, Decanul Facultăţii de Administrarea Afacerilor cu predare în limbi străine din cadrul ASE

"Binomul format din profesorii universitari ASE şi IESEG şi lideri ai comunităţii de afaceri franco-române, curricula adaptata celor mai noi informaţii din domeniu, proiectele moderne ancorate în exigenţele mediului de afaceri actual, precum şi modalitatea incrementală de acumularea a cunoştinţelor permit studenţilor să aibă o formare la un nivel internaţional, crescându-şi angajabilitatea şi accesul direct la o întreagă paletă de oportunităţi oferite de CCIFER."- Adela Jansen, membru în Consiliul de Administraţie CCIFER.

Noua structură organizatorică MEGA este modulară, permiţând studenţilor să capitalizeze cunoştinţele acumulate de la un modul la altul, fiind angajaţi în acelaşi timp. De asemenea, în plus faţă de programul standard, vor fi introduse treptat şi alte module opţionale precum antreprenoriat digital, multiculturalitate şi altele, cu scopul construirii cât mai multor competenţe transversale. Conceptul se bucură de sprijinul Ambasadei Franţei la Bucureşti şi de implicarea Institutul Francez din România, prin reţeaua France Alumni.

Împreuna cu Cluburile Francofone de Afaceri din ţară, acest concept pilot va fi implementat la nivel naţional în mai multe centre universitare, în formule adaptate contextului local, cu beneficii pe termen lung atât pentru membrii comunităţii CCIFER, cât şi pentru studenţi.

Proiectul pilot MEGA face parte din rândul proiectelor în educaţie ale CCIFER, vizând reducerea tensiunilor de pe piaţa muncii şi sprijinirea companiilor în recrutarea şi fidelizarea talentelor francofone şi multilingve.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb