Comunitatea de business germană solicită introducerea urgentă a sistemului de muncă flexibilă Kurzarbeit şi măsuri de repornire a economiei

I.M.
Internaţional / 1 mai 2020

Comunitatea de business germană solicită introducerea urgentă a sistemului de muncă flexibilă Kurzarbeit şi măsuri de repornire a economiei

Introducerea sistemului de muncă flexibilă, Kurzarbeit, este pentru România absolut necesară, mai ales prin prisma faptului că perioada de acordare a indemnizaţiei de şomaj tehnic suportată de stat se apropie de sfârşit, se arată într-un comunicat al AHK România - Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană.

De asemenea, "repornirea economiei trebuie să fie acum, pe lângă măsurile de combatere a răspândirii virusului, prioritatea nr. 1 a Guvernului", subliniază AHK România.

Potrivit comunicatului, cel de-al treilea chestionar, referitor la efectele pandemiei COVID-19 asupra mediului de afaceri, realizat de AHK România în perioada 22 - 24 aprilie 2020, arată clar că vocile din cadrul comunităţii de business româno-germane care solicită o relaxare a restricţiilor pentru economie s-au înmulţit.

"Economia românească este cu spatele la zid şi are nevoie de aer, pentru a putea respira - are nevoie cel puţin de o perspectivă clară, pentru a redobândi încredere şi speranţă şi pentru a putea începe pregătirile pentru repornirea activităţii. Atmosfera este apăsătoare", a afirmat Sebastian Metz, director general AHK România.

Comunitatea de business germană atrage atenţia asupra faptului că presiunea asupra companiilor este imensă şi lasă urme adânci. Majoritatea respondenţilor se aşteaptă la scăderi ale cifrei de afaceri cu până la 30%, iar 19% chiar la o scădere de peste 40%. Activităţile companiilor au fost reduse cu până la 40% în multe cazuri, iar 13% au redus activităţile cu 80-100%. Industria prelucrătoare şi-a redus considerabil capacităţile de producţie: 31% din întreprinderi au închis complet producţia, 52% parţial.

Cercetarea realizată de AHK mai indică faptul că majoritatea companiilor cunosc măsurile de susţinere economică ale Guvernului, dar mulţi le consideră insuficiente şi greu de pus în aplicare (40%).

"Această discrepanţă între măsurile puse la dispoziţie şi folosirea efectivă a acestora de către companii aduce cu sine dorinţa comunităţii de business ca Guvernul să iniţieze şi alte pachete de măsuri şi să găsească o cale de utilizare mai eficientă a acestora din punct de vedere administrativ. Cele mai relevante măsuri sunt acordarea indemnizaţiei de 75% a şomajului tehnic şi prelungirea termenelor de plată", se mai spune în comunicat.

AHK România (Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană) este reprezentanţa oficială a economiei germane şi totodată cea mai mare Cameră de comerţ bilaterală din România şi numără peste 600 de firme-membre, oferind companiilor o platformă importantă pentru networking, schimb de informaţii şi experienţe. Prin serviciile pe care le oferă şi prin evenimentele pe care le organizează, AHK România susţine activ companiile germane la intrarea lor pe piaţa românească şi este totodată partener al firmelor româneşti interesate de piaţa germană. În România AHK se implică activ în implementarea sistemului dual de învăţământ după model german şi a înfiinţat platforma GreenTech econet romania, cât şi o Curte Permanentă de Arbitraj, transmite Agerpres.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Kurzarbeit este o escrocherie - nu numai ca presupune o reducere arbitrara a timpului de munca si a salariului dar lasa posibilitatea angajatorului sa nu-ti mai dea de munca deloc.. E ca si cand ai munci ca liber intreprinzator in folosul unor escroci de capitalisti care nu-si asuma nimic.

    Problema e ca facturile si ratele sunt constante si atunci si rezultatul muncii (salariul) trebuie sa fie la fel de constant pentru a le putea plati.  

    Dragi salariati, respingeti astfel de forme de "munca flexibila" ca flexibilitatea nu e in favoarea voastra. Angajatorul se poate debarasa oricand de serviciile voastre si veti ajunge sa muriti de foame in capitalism.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb