Orele de antreprenoriat au fost incluse în curricula obligatorie a şcolilor, în urma unui Acord semnat astăzi, între Complexul Educaţional Laude-Reut, Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) şi Federaţia Patronală de Petrol şi Gaze (FPPG), informează un comunicat remis Redacţiei noastre.
Acordul a fost aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale şi va intra în vigoare la începutul anului următor, potrivit sursei citate.
Cristina Chiriac, preşedinte CONAF a afirmat: "Iniţiativa Complexului Laude - Reut este una salutară oferind astfel un exemplu celorlalte instituţii de învăţământ din ţară, fie că vorbim de cele de stat sau private. Ne bucurăm că un colegiu de renume, cu performanţe remarcabile a înţeles esenţa demersului nostru. Consolidarea educaţiei antreprenoriale în şcoli şi instituţii de învăţământ liceal va avea un impact pozitiv asupra caracterului dinamic al antreprenoriatului în cadrul economiei noastre".
Demersul a fost iniţiat de Complexul Educaţional Laude-Reut şi este, potrivit sursei, prima măsură promovată de o şcolă privată care susţine dezvoltarea competenţelor antreprenoriale în rândul tinerilor, începând cu şcoala gimnazială şi continuând cu învăţământul superior.
Tova Ben Nun-Cherbis, preşedintele Complexului Laude-Reut a declarat, conform comunicatului: "Suntem onoraţi să fim prima şcoală inclusă în Pactul pentru Educaţie Antreprenorială, aşteptăm să ni se alăture şi alte şcoli şi să pregătim împreună generaţiile de mâine care vor intra pe piaţa muncii, pentru un viitor mai bun şi mai valoros, dezvoltându-le competenţele antreprenoriale prin modalităţi noi şi creative de predare şi învăţare începând din şcoala gimnazială"
Educaţia antreprenorială se referă la dezvoltarea unui set de competenţe, aplicabile nu doar în conducerea întreprinderii sau afacerii.