Concluzia autorităţilor: legea este vinovată pentru fuga deputatului Boldea

D.N.
Ziarul BURSA #Politică / 23 martie 2012

Concluzia autorităţilor: legea este vinovată pentru fuga deputatului Boldea

Cazul Boldea se transformă, de la o oră la alta, într-o castană fierbinte, pe care niciuna din autorităţile care l-au cercetat, interogat, ascultat, tolerat şi urmărit nu este dispusă să o înghită. Explicaţia este simplă. Cu nu foarte mulţi ani în urmă, a mai existat o plecare de sub tutela justiţiei, la fel de spectaculoasă, aceea a lui Omar Hayssam. La vremea respectivă au apărut mai multe demiteri şi demisii pe la instituţiile care ar fi trebuit să-i poarte de grijă afaceristului de origine siriană, cele mai sonore fiind acelea ale şefilor serviciilor de informaţii şi a procurorului general al Româ-niei. Cum nimeni nu vrea să-şi asume vina, şi nici să aibă aceeaşi soartă, au început să curgă explicaţiile.

Anchetatorii nu au solicitat instituirea interdicţiei de a părăsi ţara în cazul deputatului Mihail Boldea pentru că avizul privind reţinerea şi arestarea acestuia rămânea fără obiect, în condiţiile în care nu pot fi dispuse două măsuri preventive, a declarat şeful DIICOT, Codruţ Olaru.

SRI a sesizat încă din anul 2008 organele în drept despre cazul Boldea, anunţă şeful Biroului de presă al SRI, Sorin Sava.

Nu în ultimul rând, procurorul general Codruţa Kövesi a afirmat că deputatul Mihail Boldea a plecat legal din ţară, iar procurorul de caz era în imposibilitate de a-l opri atâta vreme cât Boldea avea imunitate şi paşaport diplomatic.

Pitită în spatele unui vot tardiv, clasa politică nu îşi găseşte nicio vină pentru astfel de "emanaţii", în acest caz, istoria ultimilor 22 de ani demonstrând că nici nu are de ce să-şi facă probleme, de foarte puţine ori greşelile fiind plătite.

Cum toată lumea susţine că a acţionat în spiritul şi în litera legii, opinia publică se poate întreba pe bună dreptate de ce Mihail Boldea se află acum acolo unde se află? Nu trebuie ignorat nici faptul că deputatul plecând legal, aşa cum sus-ţine procurorul general, poate nu şi-a dat seama ce furtună lasă în urmă. Urmările acestui caz merită să fie urmărite la fel de atent ca şi urmăritul.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a dispus, ieri, emiterea unui mandat de arestare preventivă în lipsă pe numele deputatului Mihail Boldea, care a plecat din România sâmbătă, acesta urmând să fie dat în urmărire generală şi internaţională. Deputatul Mihail Boldea este cercetat de procurorii DIICOT Galaţi pentru înşelăciune şi constituire a unui grup infracţional care ar fi produs un prejudiciu de peste un milion de euro.

Cererea procurorilor s-a judecat în lipsa lui Boldea, care a ieşit din ţară sâmbătă, prin vama Giurgiu, iar apoi a plecat din Turcia cu un avion, spre o destinaţie necunoscută.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Toata lumea a actionat in litera si spiritul legii, sustin doua verigi din sistem: Codrut si Codruta; sistem care permite infractorilor notorii sa profite de "verigile" slabe ale lantului desertaciunilor. 

    1. Codrut si Codruta; acum inteleg de ce se fura la noi ca in codru.

      Intotdeauna codrul a fost frate bun cu haiducii romani. 

      Deaia isi pot face de cap haidamacii.... 

    Ne place sau nu ,asta e realitatea. Nimeni nu putea sa-l opreasca pe deputatul Boldea .Asa este facuta legea de alesii nostrii.Cred ca nimeni nu s-a gandit ca un deputat poate sa se comporte ca un infractor de drept comun.Se presupune ca un demnitar are demnitate si moralitate . Nu cred ca trebuie schimbata legea ,pentru ca ar insemna sa prezumam ca toti demnitarii ar face la fel.

    1. Si ? s-ar gresi mult?.

      Avem suficiente dovezi de ce inseamna "demnitatea" la demnitari. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb