Condamnarea lui Dan Şova în procesul CET Govora, anulată

P.E.
Anticorupţie / 19 februarie 2019

Dan Şova

Dan Şova

Condamnarea de trei ani de închisoare a fostului senator PSD, Dan Şova, în procesul CET Govora este anulată, apelul în acest dosar urmând să se rejudece, conform deciziei ICCJ, care a aceptat contestaţia în anulare depusă de acesta ca urmare a deciziei CCR privind constituirea nelegală a completurilor de cinci judecători. O solicitare similară a fost depusă şi de DNA.

"Admite contestaţia în anulare formulată de contestatorul condamnat Şova Dan Coman împotriva deciziei penale nr. 108 din 20 iunie 2018, pronunţată de Completul de 5 Judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în dosarul nr. 3174/1/2017. Desfiinţează în parte decizia penală contestată, numai în ceea ce îl priveşte pe contestatorul condamnat Şova Dan Coman. Anulează toate formele de executare emise în baza sentinţei penale nr. 506 din 25 septembrie 2017 pronunţată de Înalte Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia Penală în dosarul nr. 526/1/2016, rămasă definitivă prin decizia penală sus - menţionată, numai în ceea ce îl priveşte pe contestatorul condamnat Şova Dan Coman", se arată în decizia instanţei, termenul pentru rejudecare fiind 15 martie.

O contestaţie în anulare a fost depusă şi de DNA în acest caz.

"În majoritate, În conformitate cu dispoziţiile art.43, 45 Cod procedură penală şi art. 107 din Regulamentul de ordine interioară al instanţelor judecătoreşti trimite cauza nr. 107/1/2019 având ca obiect contesta?ia în anulare formulată de Ministerul Public - Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva deciziei penale nr. 108 din 20 iunie 2018, pronunţată de Completul de 5 Judecători al Înaltei Curţi de Casţ?ie şi Justiţie în dosarul nr. 3174/1/2017 la completul iniţial sesizat, respectiv Completul de 5 Judecători Penal 2- 2018, cu termen în data de 18 februarie 2019. Constată că cererea având ca obiect sesizarea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în vederea pronunţării unei hotărâri prealabile pentru dezlegarea unor chestiuni de drept urmează a fi evaluată de completul ce va judeca în cauzele reunite. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 18 februarie 2019. Opinie separată, În sensul menţinerii cauzei spre soluţionare până la soluţionarea admisibilităţii în principiu a contestaţiei în anulare", se arată în decizia de ieri a ICCJ, conform News.ro.

Fostul senator PSD Dan Şova fost eliberat în 20 decembrie, el declarând atunci că exact judecătorul care a făcut diferenţa în cazul condamnării sale este cel care nu ar fi trebuit să fie în complet, referindu-se la constituirea ileglă a completurilor de 5 judecători de la instanţa supremă.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb