CONDAMNAT LA ÎNCHISOARE CU SUSPENDARE, Borza a decis să rămână administrator judiciar la Hidroelectrica

Ziarul BURSA #Companii #Energie / 25 februarie 2015

Borza a decis să rămână administrator judiciar la Hidroelectrica

Remus Borza, condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la un an de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese, va rămâne administrator judiciar la Hidroelectrica.

Domnia sa a declarat, ieri, citat de Mediafax: "Îmi pare rău că trebuie să dezamăgesc pe unii dintre dumneavoastră, dar Borza rămâne la Hidroelectrica".

Avocatul, care este partener în cadrul Euro Insol, a declarat recent, pentru ziarul BURSA, că se gândeşte să îşi depună mandatul de administrator judiciar în cadrul companiei producătoare de energie hidro şi să renunţe şi la mandatul de avocat al Hidroelectrica în procesele cu "băieţii deştepţi".

Domnia sa ne-a precizat, atunci, că Borza şi Asociaţii lucrează pro bono în procesele Hidroelectrica, începând de la reîntoarcerea companiei în insolvenţă, în februarie anul trecut.

Remus Borza a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) la un an de închisoare cu suspendare, pentru conflict de interese în cazul Hidroelectrica. Tot la un an de închisoare cu suspendare a fost condamnată şi Nicoleta Munteanu, în calitate de reprezentant legal al Euro Insol SPRL.

Avocatul Remus Borza a fost găsit vinovat de conflict de interese pentru că firma de insolvenţă deţinută de el, Euro Insol, administratorul judiciar al Hidrolectrica, a încheiat contracte de asistenţă juridică cu casa de avocatură la care Borza era asociat.

Sentinţa ÎCCJ precizează că, în baza art.71 alin.5 din Codul penal anterior, pe durata suspendării executării pedepsei se suspendă şi executarea pedepsei accesorii (n.r. interdicţia de a mai exercita profesia). Domnul Borza ne-a spus, recent, că decizia instanţei îi permite să practice în continuare profesia de practician în insolvenţă, iar Arin Stănescu, preşedintele Uniunii Naţionale a Practicienilor în Insolvenţă (UNPIR), ne-a declarat, la rândul său, că avocaţii Remus Borza şi Nicoleta Munteanu îşi pot exercita în continuare profesia de practician în insolvenţă, întrucât pedeapsa complementară a fost suspendată de Înalta Curte.

Hidroelectrica vrea să cumpere microhidrocentrale şi centrale eoliene

Hidroelectrica vrea să investească, în acest an, 300 milioane euro în retehnologizarea a trei hidrocentrale şi ar putea să cumpere microhidrocentrale în ţări vecine României, precum şi capacităţi de câteva sute de MW în centrale eoliene dezvoltate pe piaţa locală, a mai spus, ieri, Remus Borza.

Domnia sa a adăugat că ar putea să efectueze, în luna martie, o vizită în Senegal, pentru că priveşte cu mare încredere spre Africa, un nou "El Dorado" pentru investiţii.

Potrivit lui Borza, Hidroelectrica are lichidităţi de 800 milioane de lei, şi, dacă ar identifica proiecte viabile, ar putea să împrumute 1 miliard de lei la o dobândă de 1-1,5%.

De asemenea, Hidroelectrica vrea să deschidă, în luna martie, o filială de trading cu energie în Serbia, iar până la finele anului vrea să aibă astfel de reprezentanţe şi în Austria şi Germania.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. E ca si cum m-ar prinde politia beat la volan , imi suspeda permisul imi da un an cu suspendare , dar eu o sa conduc incontinuare ... In ce tara traim...

    Codul deontologic al avocatilor si al practicienilor in insolventa specifica ca daca un avocat sau practician in insolventa este condamnat definitiv ( vezi cazul Borza ) atunci acesta nu mai are Dreptul sa Practice activitatea ... Borza o fi citit asta ? Si dk da , de ce mai practica ? Ar trebui sa ne adresam forurilor superioare gen baroul avocatilor si practicienilor in insolventa sa i retraga dreptul de practica. Deasemenea ne putem adresa instantei sau parchetului cu plângere penală. Întrebare , cine are curajul sa o faca ????????

    Hotii vand Hidro pentru a-si ascunde urmele. Pentru a fura cat mai mult, BORZA nu a mai facut revizii si reparatii la echipamentele energetice care sunt construite pe vremea lui Dej. Ele au devenit un morman de fiare vechi ! Imediat trebuie investitii masive in retehnologizare. Infractorul judiciar si complicii sai au pus Hidroelectrica pe butuci. De 3 ani dau afara pe cei mai buni meseriasi pentru a le inchide gura astfel incat si resursa umana ( care mai tinea echipamentele functionale) este la pamant. Urmeaza colapsul.

    1. CORECT dar nu vede nimeni...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb