CONDUCEREA ASF RĂMÂNE ÎN 9 MEMBRI Corneliu Moldoveanu, validat vicepreşedinte pentru sectorul asigurărilor

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 30 octombrie 2013

Noul vicepreşedinte ASF a lucrat la Vântu, dar şi la Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor

Noul vicepreşedinte pentru asigurări al Autorităţii de Supraveghere Financiară va fi Corneliu Moldoveanu, care avansează de pe o poziţie de membru neexecutiv, după demisia lui Daniel Tudor, de acum două săptămâni.

Potrivit unor surse din piaţă, Corneliu Moldoveanu a avut susţinerea PNL, fiind preferat de preşedintele ASF Dan Radu Ruşanu.

Corneliu Moldoveanu a fost membru al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA), între 2006 şi 2011.

Anterior, noul vicepreşedinte ASF a fost analist în Grupul Financiar Gelsor, al lui Sorin Ovidiu Vântu, în perioada 1997-2001, iar în perioada 2003-2006 a lucrat la Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor, ca Şef Serviciu Analiză Financiară şi Analist Financiar (2003).

Sorin Ovidiu Vântu a fost acuzat de spălare de bani în dosarul FNI.

Conducerea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), redimensionată de la 11 la 9 membri, a fost avizată, ieri, de comisiile de specialitate din Parlament.

Deşi procedura de selecţie a membrilor ASF a fost reluată de la zero, cu depundere de candidaturi şi audieri, practic acestea au fost doar o formalitate, întrucât doi dintre membrii Autorităţii au demisionat.

Daniel Tudor, vicepreşedintele responsabil cu supravegherea asigurărilor, a renunţat la post în urmă cu aproximativ două săptămâni, iar ieri, parlamentarii au luat act şi de demisia membrului neexecutiv Dorina Mihăilescu.

Astfel, senatorii şi deputaţii din comisii i-au avizat pe cei nouă membri rămaşi în ASF şi au respins singura candidatură în plus, pe cea a lui Cornel Coca Constantinescu.

Dan Radu Ruşanu rămâne preşedinte al Consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiară, funcţia de prim-vicepreşedinte fiind ocupată de Daniel Dăianu.

Mircea Ursache a fost validat vicepreşedinte pentru piaţa de capital, iar Ion Giurescu, vicepreşedinte pentru pensii private. Pe poziţiile neexecutive, au rămas Marian Sârbu, Biro Albin, Gheorghe Marcu şi Marian Mîrzac.

Consiliul ASF trebuie să primească şi votul Parlamentului, în plen.

Înfiinţată cu un consiliu de 17 membri, ASF a rămas, în iunie, cu numai 11, după ce FMI a cerut Guvernului modificarea legislaţiei Autorităţii şi selectarea conducătorilor pe criterii profesionale, precum şi definirea mai bună a conflictului de interese. Astfel, şase din cei doisprezece membri neexecutivi ai ASF au părăsit instituţia, în timp ce echipa de executivi a fost păstrată.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Acest consiliu ar trebui sa fie format in principal din membrii neexecutivi pentru a verifica activitatea executivilor. Cum executivii sunt majoritarii rezulta ca acestia conduc iar cei neexecutivi vor trebui sa se conformeze conduitei executivilor pentru a nu risca sa fie marginalizati si eventuali scosi din schema.

    Foarte interesant modul de organizare al ASF. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb