Conducerea "Lufthansa" nu cedează presiunilor piloţilor

V.R.
Ziarul BURSA #Internaţional / 25 noiembrie 2016

Conducerea "Lufthansa" nu cedează presiunilor piloţilor

Actualizare 08:14 Greva piloţilor de la Lufthansa se va prelungi până sâmbătă

Sindicatul piloţilor Vereinigung Cockpit (VC) a anunţat că greva de la Lufthansa va fi prelungită cu încă 24 de ore, urmând ca sâmbătă să fie afectate toate zborurile pe distanţe lungi cu plecare din Germania, informează agenţia DPA.

Lufthansa, cel mai mare transportator aerian din Europa, a anulat vineri 830 de zboruri pe distanţe scurte şi medii, în cea de a treia zi de grevă a piloţilor, care vor să crească astfel presiunile asupra echipei manageriale în cursul negocierilor pentru un nou contract colectiv de muncă, relatează Agerpres. Aceasta este a 14-a grevă organizată de sindicatul Vereinigung Cockpit (VC) de la începutul disputei cu managementul, în luna aprilie 2014.

Majoritatea zborurilor pe distanţe lungi nu va fi afectată vineri şi nici cursele aeriene operate de subsidiarele Germanwings, Eurowings, Austrian Airlines, SWISS şi Brussels Airlines. Cu anulările de vineri, numărul total al zborurilor contramandate săptămâna aceasta de compania germană va ajunge la 2.618, fiind afectaţi 315.000 de pasageri, a anunţat Lufthansa.

Lufthansa, cel mai mare transportator aerian european, s-a confruntat în ultimii ani cu greve repetate din partea piloţilor şi personalului de bord în dorinţa de a introduce noi măsuri de reducere a costurilor pentru a putea face faţă competiţiei crescute venite din partea noilor companii aeriene din Orientul Mijlociu, dar şi din partea companiilor low cost.

(S.B.)

------------

Conducerea companiei aeriene germane "Deutsche Lufthansa" AG consideră că trebuie să reziste solicitărilor şi presiunilor făcute de piloţii care au intrat în grevă la data de 23 noiembrie, ca să poată derula în continuare programul de reducere a costurilor.

Directorul executiv al companiei, Carsten Spohr, consideră că "a ceda în faţa revendicărilor de majorare a salariilor piloţilor ar însemna punerea în pericol a viabilităţii operatorului aerian". Acesta a declarat, citat de agenţia Bloomberg: "Nu este vorba despre a fi dur. Este vorba despre viitorul Lufthansa. Nu avem nicio şansă de supravieţuire dacă acceptăm solicitările angajaţilor".

Greva piloţilor a dus la anularea a circa 1.900 de zboruri miercuri şi joi, alte câteva sute fiind în pericol astăzi.

Conducerea operatorului de transport nu a reuşit, marţi seara, să obţină în justiţie oprirea unui protest de o zi convocat de sindicatul Vereinigung Cockpit al piloţilor, iar acesta din urmă a reacţionat prin prelungirea protestului cu încă două zile.

Reprezentanţii piloţilor au cerut majorarea cu circa 3,7% a salariilor pe an, în intervalul 2012-2017, însă "Lufthansa" a oferit o creştere de numai 0,38% pe an, până în 2018, subliniind că nu poate propune mai mult.

Stefan Schulte, directorul executiv al "Fraport" AG, compania care operează hub-ul "Lufthansa" din Frankfurt, a îndemnat sindicatul să accepte oferta lui Spohr.

"Fac apel la toate părţile să găsească o soluţie cât mai curând posibil, acest lucru fiind în interesul tuturor pasagerilor noştri", a spus Stefan Schulte.

Conform estimărilor Fraport, numărul pasagerilor este în declin anul acesta.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb