Conducerea TTS a convocat acţionarii pentru aprobarea alocării de dividende

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital / 29 martie

Conducerea TTS a convocat acţionarii pentru aprobarea alocării de dividende

Compania a propus să distribuie acţionarilor 45% din profitul anului trecut

Randament brut al dividendului de 4%

Acţionarii transportatorului de mărfuri pe Dunăre şi operatorului portuar Transport Trade Services (TTS) au fost convocaţi în data de 30 aprilie la adunarea de bilanţ, cu propunerea distribuirii sumei de 68,4 milioane lei ca dividende, conform unui raport al companiei publicat, astăzi, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

"Luând în considerare rezultatele financiare preliminare aferente anului 2023, planurile pe termen lung ale Societăţii, alocarea semnificativă de resurse pentru finanţarea proiectelor de investiţii şi menţinerea unui grad adecvat de flexibilitate şi rezilienţă financiară, propunerea Consiliului de Administraţie al TTS privind distribuirea de dividende din profitul net 2023 este de 68,4 milioane lei în sumă brută totală, reprezentând 45,19% din profitul net individual (preliminat) în valoare de 151,3 milioane lei, fiind în conformitate cu Politica de dividend a societăţii", se menţiona într-un document al companiei publicat în prima parte a lunii.

Dividenul unitar este de 1,14 lei, ceea ce raportat la preţul de închidere al acţiunilor TTS de ieri, de 28,5 lei, echivalează cu un randament brut de 4%, conform calculelor noastre.

Data de înregistrare propusă, cea care defineşte acţionarii care vor primi dividende, este 27 mai, în vreme ce plata va fi făcută în 17 iunie, dacă alocarea de dividende va trece de AGA.

Pentru acest an, compania şi-a bugetat venituri în valoare de 767,8 milioane lei, cu 15,1% mai mici decât veniturile preliminate pentru 2023 şi mai mari cu 17,0% în raport cu cele realizate în 2022, în timp ce profitul operaţional bugetat în valoare de 120,5 milioane lei este cu 23,5% mai mic decât profitul operaţional preliminat pentru 2023 şi mai mare cu 38,0% în raport cu profitul operaţional realizat în 2022.

La nivel consolidat, profitul operaţional bugetat de 220,5 milioane lei este cu 37,3% mai mic decât profitul operaţional preliminat pentru 2023 şi mai mare cu 4,8% în raport cu profitul operaţional realizat în 2022, conform unui raport al Transport Trade Services.

Cel mai mare acţionar al Transport Trade Services este Mircea Mihăilescu, ce deţine 25,3% din compania a cărei evaluare bursieră se ridică la circa 1,7 miliarde de lei.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. TTS este o societate puternica, cu o activitate crescuta, iar din cate am auzit in piata va cumpara 2 santiere navale, SEVERNAV SI SANTIERUL NAVAL ORSOVA, pentru a se dezvolta, mentenanta si constructii de nave.

    1. Va cumpara si Damen Mangalia. Si Avioane Craiova, pentru diversificare.

      Asa am auzit. In Piata Chibrit. 

    E aiurea TTS.....când raportează în presa.....CA, Profitul e la nivel de grup.....dar dar dar primăvara întotdeauna profitul distribuit sub forma de dividende e doar doar doar la nivel individual!

    Tts e doar pt fondurile de pensii 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb