CONFERINTA BURSA ANTREPRENORIATUL FEMININ "FEMEIA LA PUTERE - O LUME MAI BUNA" - EDITIA A IV-A / VIRGINIA OŢEL, GARANTI BANK: "Acţionarii trebuie să înţeleagă că, dacă numesc femei în C.A., companiile vor fi mai profitabile"

A.V.
Ziarul BURSA #Companii / 22 aprilie 2016

"Acţionarii trebuie să înţeleagă că, dacă numesc femei în C.A., companiile vor fi mai profitabile"

Potenţialul antreprenorial al femeilor şi creativitatea acestora sunt nişte resurse insuficient valorificate, care pot să aibă o contribuţie esenţială la creşterea economică, este de părere Virginia Oţel, communication leader la Garanti Bank. În opinia sa, acţionarii trebuie să înţeleagă că, dacă numesc femei în Consiliul de Administraţie (C.A.), companiile vor fi mai profitabile.

Doamna Oţel declară: "Trebuie să facem un proces de educare a acţionarilor, să înţeleagă că, dacă numesc femei în Consiliul de Administraţie, acest lucru se va reflecta în profitabilitatea companiei în care deţin acţiuni".

Conform spuselor sale, în condiţiile în care 80% din decizia de cumpărare de la nivel mondial este deţinută de femei, este necesar ca acestea să aibă o reprezentare în structurile de conducere, ca să ia decizii în funcţie de comportamentul de cumpărare şi de consum.

"Femeile au un impact semnificativ asupra profitabilităţii şi sustenabilităţii afacerilor în care sunt implicate", spune doamna Oţel.

Reprezentantul Garanti menţionează că, potrivit unui studiu EY realizat în 2015, 2,6 milioane de companii au fost înregistrate în România din 1990 până acum, însă majoritatea afacerilor sunt concentrate în principal în Bucureşti şi Cluj.

"Antreprenorul român este, în general, bărbat în vârstă de 40-49 de ani, din mediul urban, cu afaceri în construcţii, transporturi şi comerţ", afirmă doamna Oţel, adăugând că 40% din afacerile din România sunt conduse de femei, ca patron sau acţionar.

"La sfârşitul lui 2013, 71 de miliarde de lei însumau afacerile pe care le derulau femeile, respectiv 22% din totalul afacerilor din România", aminteşte Virginia Oţel, adăugând: "Stăm bine, dar putem sta şi mai bine!".

Doamna Oţel menţionează, citând studiul amintit, că durata medie de viaţă a unei companii este, în România, de până la zece ani, astfel că este de dorit să avem societăţi cu durată de viaţă mai lungă.

Virginia Oţel: "Suntem pe ultimul loc în Europa în ceea ce priveşte prezenţa, ca număr, a femeilor în Consiliile de Administraţie ale companiilor listate la BVB. La sfârşitul lui 2014, 12% din membrii CA-urilor companiilor din indicele BET erau femei, respectiv 14% din membrii CA-urilor din toate companiile listate la BVB".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb