CONFERINŢA "BURSA" TENDINŢE ÎN PIAŢA DE CAPITAL / TUDOR CIUREZU, PREŞEDINTE-DIRECTOR GENERAL SIF OLTENIA: "Oricare dintre variante ar fi aleasă este un atac asupra dreptului de proprietate şi un atac la Constituţie"

Vlad Dobrea
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 17 aprilie 2019

Tudor Ciurezu

Tudor Ciurezu

La SIF Oltenia sunt circa 5 milioane de acţionari reziduali, care deţin aproximativ 10% din capitalul social al societăţii. Asta înseamnă la valoarea de piaţă actuală circa 116 miloane de lei, susţine Tudor Ciurezu, Director General al SIF Oltenia.

În aceste considerente, Tudor Ciurezu, a afirmat: "Consider că în acest caz nu poate fi vorba nici de o expropiere, deoarece expropierea înseamnă lipsirea de dreptul de proprietate a unei persoane în schimbul plăţii unei despăgubiri reale, şi nici de naţionalizare, care ar însemna transmiterea dreptului de proprietate la acei acţionari de către stat".

Directorul General al SIF Oltenia este de părere că oricare dintre variante ar fi aleasă este un atac asupra dreptului de proprietate şi un atac la constituţie. Nu ştiu pe cine deranjează existenţa acestor acţiuni, probabil că s-a ajuns la asemenea teme datorită faptului că au fost ridicate de anumite organisme care sunt implicate pe piaţa de capital, nu văd cu ce le încurcă. Toate persoanele care au primit dividende au fost invitate să le încaseze de la caseriile societăţilor de investiţii.

În ceea ce priveşte consolidarea valorii acţiunii, Tudor Ciurezu a declarat: "O consolidare a valorii acţiunii presupune imobilizarea şi decapitalizarea societăţii de sume importante de bani - exemplul este SIF Oltenia, unde 58 de milioane de acţiuni înseamnă peste 100 de milioane de lei, această sumă înseamnând fie sistarea plăţii de dividende de către acţionari, fie decapitalizarea societăţii la valoarea aceasta".

Domnia sa consideră că drepturi cuvenite acţionarilor redevin venituri în cadrul societăţii, sunt investite şi depinde de măiestria managmentului societăţii de a adăuga valoare la societatea respectivă şi această valoare se împarte la rândul ei către ceilalţi acţionari ai societăţii. Aceste acţiuni pot fi revendicate oricând, fie de către persoana care a înţeles o lungă perioadă de timp că nu îşi exercită drepturile, fie de către persoanele succesoare, deci, transmiţându-le în altă parte, arată că lezăm dreptul de proprietate al altor persoane.

Domnul Ciurezu a conchis: "În ceea ce priveşte înfiinţarea unei Contrapărţi Centrale la nivelul SIF Oltenia, împărtăşim orice fel de poziţie care conduce la dezvoltarea pieţei de capital, la lichidizarea acesteia. De asemenea, susţinem orice măsură care contribuie la funcţionarea în limitele legislaţiei primare şi secundare a pieţei, la o funcţionare independentă, fără a fi influenţată de anumiţi actori în afara cadrului legal, deci fără eludarea prevederilor legale dintr-un interes sau altul. De aceea, am invitat toate organismele care vegheză pentru buna funcţionare a pieţei de capital să îşi exercite atribuţiile, întrucât legislaţie există, dar nu există preocuparea de a o transpune în practică".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb