CONFERINŢA "CODUL INSOLVENŢEI" - EDIŢIA A IX-A Tendinţă de uniformizare a procedurilor de insolvenţă, în Uniunea Europeană

A.I.
Ziarul BURSA #Companii #Insolvenţa / 20 februarie 2023

Tendinţă de uniformizare a procedurilor de insolvenţă, în Uniunea Europeană

Ţările din Uniunea Europeană au sisteme diferite ale procedurilor de insolvenţă, dar există tendinţa de uniformizare a anumitor elemente considerate de maximă importanţă pentru procedură, este una dintre concluziile Conferinţei "Codul Insolvenţei" - ediţia a IX-a, organizată la mijlocul săptămânii trecute de ziarul BURSA.

Andreea Deli-Diaconescu, Membru în Consiliul de Conducere al Institutului Naţional pentru Pregătirea Practicienilor în Insolvenţă (INPPI), a spus: "La nivelul Uniunii Europene avem 27 de sisteme diferite de proceduri de insolvenţă. Practic, se defragmentează unitatea în tot ceea ce înseamnă insolvenţă transfrontalieră. Directiva privind cadrele de restructurare a fost implementată în statele membre. În 7 decembrie anul trecut, Comisia (n.r. Europeană) a lansat o provocare în ideea de a uniformiza anumite elemente centrale considerate de maximă importanţă pentru procedura de insolvenţă. Titulatura sub care proiectul de directivă este lansat este extrem de interesantă; se doresc insolvenţe - faster, simpler, affordable (n.r. rapide, simple şi accesibile)".

Ovidiu Demetrescu, partener OCD Capital & Resource şi London Brokers, subliniază că, în momentul în care o companie ajunge într-o procedură prealabilă de insolvenţă sau chiar în insolvenţă, trebuie reevaluată matricea riscurilor.

"În general, riscurile corporative sunt evaluate de către acţionar şi de manager. Sunt evaluate din perspectivă proprie şi, poate într-un caz fericit, se mai face o evaluare a supply chain-ului (n.r. a lanţului logistic). Dar, în momentul în care am ajuns într-o procedură, trebuie avută în vedere toată matricea riscurilor din perspectiva stakeholderilor.

A tuturor celor implicaţi în proces, ceea ce înseamnă că privesc altfel riscurile", a spus expertul în energie.

Valentin Drăgoi, Managing Partner la DT Lawyers, susţine reinserţia în legislaţia naţională a instituţiei retractului litigios. "Retractul litigios ar putea aduce multe beneficii în raport cu protecţia debitorilor insolvenţi persoane fizice, şi nu numai atât, ar putea avea şi un impact major asupra configuraţiei tabelului obligaţiilor societăţilor insolvente", a afirmat reprezentantul firmei de avocatură.

Ziarul BURSA a organizat, miercuri 15 februarie, a IX-a ediţie a conferinţei "Codul Insolvenţei". Printre temele abordate s-au numărat: Insolvenţa sistemică - realităţi şi soluţii pentru redresare; Cadrul legal - legislaţia europeană, provocări şi oportunităţi; Concordatul preventiv şi acordul de restructurare - probleme practice şi soluţii; Responsabilitatea managerială - unul dintre mecanismele de prevenţie a dificultăţii financiare a companiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb