CONFERINŢA CSR ŞI SUSTENABILITATE Maria Grapini, europarlamentar: "Decalajul dintre reglementare şi implementare creează neconformităţi"

A.V.
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 12 octombrie 2023

Maria Grapini, europarlamentar: "Decalajul dintre reglementare şi implementare creează neconformităţi"

Ţara noastră poate să respecte toate regulile de mediu cu ţintele din 2030 şi cele din 2050 doar dacă facem să funcţioneze sistemic toţi actorii implicaţi, respectiv să nu facem acest lucru în mod formal, spune Maria Grapini, europarlamentar. Domnia sa subliniază: "Din punctul meu de vedere, ritmul de reglementare în domeniu este mai mare decât cel al implementării. Acest decalaj dintre reglementare - care merge înainte - şi implementare, care nu ţine ritmul, duce la neconformităţi".

Maria Grapini susţine că, în acest context, cel mai greu va fi pentru IMM-uri, însă trebuie înţeles că funcţionăm ca un sistem în care toată lumea trebuie să fie responsabilă. Europarlamentarul menţionează: "În acest sistem, în care intră banca, guvernul, instituţiile statului, cetăţeanul, trebuie să găsim o rezolvare în care să nu cadă efortul pe un singur actor, iar relaţia să fie etică, corectă. Nu sunt simple reglementările europene, iar problema pe care o văd în România este că avem o rămânere în urmă în privinţa explicării implementării lor. Eu am văzut în practică faptul că atunci când explic beneficiul unei reglementări în compania mea, îi am de partea mea şi pe angajaţi şi pe clienţi, şi furnizorii, banca etc. Cred că aici avem un punct slab, ca ţară, în a explica. Avem această problemă de a conştientiza - de la educaţia cetăţeanului până la cea a oamenilor de afaceri".

Maria Grapini subliniază: "România poate, dar are această rămânere în urmă şi trebuie tras un semnal de alarmă, trebuie să deschidem dezbaterea publică. Cheia succesului în România sunt dezbaterile explicite, astfel încât fiecare să îşi cunoască partea. Guvernele trebuie să îşi rezerve acest timp pentru explicaţii, iar în momentul în care vor avea o populaţie instruită, cetăţenii vor şti de ce trebuie să facă un lucru. Trebuie să fie foarte clar în mintea întreprinzătorului, a cetăţeanului, a instituţiei ce să facă în acest sistem pe care trebuie să-l aplicăm".

Doamnia Grapini conchide că trebuie să fie foarte clar că scopul aplicării responsabilităţii pe mediu, social, economic, etică în afaceri, "duce la binele colectiv", iar toţi vrem să avem un mediu curat, un nivel de trai care să ofere siguranţa vieţii.

Conferinţa BURSA a avut loc la SCENARIO, spaţiul de evenimente de la etajul 17 din ONE Tower.

Maria Grapini: "În calitatea mea de vicepreşedintă a Comisiei pentru Piaţă Internă din Parlamentul European, trebuie să spun că scopul meu este acela de a face reglementările legislative europene inteligibile, posibil de aplicat, cu un calcul exact al impactului. Aici trebuie să înţegem că funcţionăm ca un sistem în care toată lumea trebuie să fie responsabilă. Şi, dacă în acest sistem în care intră banca, guvernul, instituţiile statului, cetăţeanul, nu se implică toată lumea - şi vorbim de o relaţie corectă, etică - şi punem presiune doar pe un singur actor, nu vom schimba nimic în direcţia dorită de noi toţi".

------------------------

Strategia de reindustrializare a fost recent aprobată în UE, afirmă doamna Grapini, explicând că, în perioada crizei pandemice, s-a constat că regiunea depinde de importuri, neavând lanţurile valorice necesare produselor. Doamna Grapini subliniază: "Reindustrializarea trebuie făcută în vederea expansiunii industriei europene".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb