CONFERINŢA "DIGITALIZAREA ROMÂNIEI" Andreea Solomon, MIPE: "În cadrul PNRR avem 34 milioane euro pentru creşterea competenţelor digitale ale angajaţilor din IMM-uri"

G.M.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 12 iulie 2023

Andreea Solomon, MIPE: "În cadrul PNRR avem 34 milioane euro pentru creşterea competenţelor digitale ale angajaţilor din IMM-uri"

Peste 7000 de cereri de finanţare din partea IMM-urilor se află în evaluare la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene pentru a primi alocările în vederea digitalizării mediului de afaceri din ţara noastră, a declarat Andreea Solomon, Şef Serviciu Digitalizare în cadrul MIPE.

"Cererile pentru ajutorul de minimis prevăzut în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă pentru digitalizarea IMM-urilor, care prevede finanţări cu valori de 30.000 şi 50.000 euro, au fost depuse până la finalul lunii iunie. Avem peste 7000 de solicitări depuse. În cadrul acestei scheme de minimis, investiţiile vizate pentru IMM-uri sunt pentru achiziţii de harduri, software, dar şi pentru formarea profesională a angajaţilor şi persoanelor din conducerea companiilor. Cererile depuse sunt acum evaluate şi sperăm ca alocarea să acopere valoarea tuturor proiectelor depuse. (...) În cadrul PNRR, pentru domeniul privat, avem alocaţi 34 milioane euro pentru formarea profesională atât la nivelul personalului operativ cât şi la nivelul personalului din conducerea întreprinderilor. Nu am alocat un apel separat pentru formarea profesională, ci doar pentru competenţele digitale în cadrul schemei de minimis descrisă mai sus", a spus Andreea Solomon.

Domnia sa a precizat că mai există o linie de finanţare pentru tehnologiile avansate, unde alocările pe fiecare proiect sunt de 500.000 euro sau 1 milion euro, dar ghidul pentru acest program va fi pus în consultare publică în perioada următoare, după care se vor primi observaţii şi propuneri din partea partenerilor sociali.

O altă linie de finanţare pentru proiectul digitalizării companiilor este prin garanţiile acordate de Banca Europeană de Investiţii prin instrumente financiare, dar această linie se adresează doar companiilor mari.

În afara companiilor, în procesul de digitalizare în PNRR este prevăzută finanţarea organizaţiilor neguvernamentale cu 10,3 milioane euro. Este vorba despre câteva sute de ONG-uri care vor beneficia de finanţare pentru transformare digitală şi despre crearea unui hub pentru digitalizarea acestor organizaţii, a precizat Andreea Solomon, Şef Serviciu Digitalizare în cadrul MIPE. "Ghidurile pentru aceste programe vor fi lansate în perioada următoare şi încurajăm mediul de afaceri să rămână activ pentru apelurile de finanţare pe care le avem în pregătire. Ne dorim ca pentru aplicanţii pentru programul de digitalizare, evaluarea şi contractarea să se finalizeze cât mai rapid pentru ca banii să ajungă în piaţă, la IMM-uri", a concluzionat Andreea Solomon.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. in cadrul PNRR sint bani doar de pensii si salarii....ca de fapt asta i rolul PNRR....restul sint minciuni politice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb