ZIARUL BURSA

12 iulie 2023
Ediţia din 15.08.2024
Accelerarea digitalizării - singura şansă pentru o creştere economică rapidă şi sustenabilă

CONFERINŢA "DIGITALIZAREA ROMÂNIEI" Accelerarea digitalizării - singura şansă pentru o creştere economică rapidă şi sustenabilă

George MarinescuCompanii / 12 iulie 2023

Accelerarea procesului de digitalizare a tuturor domeniilor de activitate din România prin dezvoltarea infrastructurii digitale şi creşterea competenţelor digitale ale cetăţenilor reprezintă principala măsură pentru o creştere cuprinsă între 8% şi 16,5% a Produsului Intern Brut, au afirmat participanţii la cea de-a patra ediţie a conferinţei "Digitalizarea României" organizată de Grupul de presă BURSA.

Dependenţa de hidrocarburi a Norvegiei rămâne ridicată în ciuda promovării agresive a automobilelor electrice

Dependenţa de hidrocarburi a Norvegiei rămâne ridicată în ciuda promovării agresive a automobilelor electrice

Călin RecheaInternaţional / 12 iulie 2023

Călin Rechea

Maşinile electrice au reprezentat aproape 80% din totalul vânzărilor de maşini noi din Norvegia în 2022, cu mult peste cota de 3% din 2012.

Această dinamică extraordinară a fost posibilă doar ca urmare a programelor guvernamentale de subvenţionare agresivă a automobilelor electrice şi de impozitare la fel de agresivă a achiziţiilor de maşini cu motoare clasice.

Cine nu are bătrîni...

Cornel CodiţăEditorial / 12 iulie 2023

Cornel Codiţă

Povestea spune că trebuie să îi cumpere. Fără ei, zestrea de înţelepciune a societăţii se împuţinează, iar viaţa are grijă să ne confrunte cu situaţii dramatice, limită, a căror rezolvare nu stă în vitejie, putere sau curaj. Nici chiar ştiinţa nu este de ajuns.

Marius Humelnicu, senator: "Trebuie să creştem competenţele digitale ale tuturor cetăţenilor"

CONFERINŢA "DIGITALIZAREA ROMÂNIEI" Marius Humelnicu, senator: "Trebuie să creştem competenţele digitale ale tuturor cetăţenilor"

George MarinescuCompanii / 12 iulie 2023

Deşi odată cu instalarea la Bucureşti a Centrului European pentru Competenţe în domeniul Securităţii Cibernetice ţara noastră a devenit un hub digital, în continuare ne confruntăm cu mari probleme privind lipsa competenţelor digitale ale cetăţenilor şi ale funcţionari publici, a afirmat Marius Humelnicu, preşedintele Comisiei pentru Comunicaţii, tehnologia informaţiei şi inteligenţă artificială din Senatul României.

Sursa foto: facebook /castelhd

Festival de operă în aer liber la Castelul Corvinilor şi la mina Petrila

O.D.Cultură / 12 iulie 2023

Cultura se poate manifesta în cele mai puţin convenţionale locuri. Festivalul de operă în aer liber "'Opera Nights'' va avea loc de azi până pe 16 iulie în cinci oraşe ale judeţului Hunedoara, între spaţiile alese pentru reprezentanţii numărându-se Castelul Corvinilor sau o platformă din zona fostei mine Petrila, din Valea Jiului, accesul publicului fiind gratuit, în măsura locurilor disponibile.

Virgilius Stănciulescu, ANCOM: "Serviciile digitale din administraţie nu trebuie să transpună actuala birocraţie"

CONFERINŢA "DIGITALIZAREA ROMÂNIEI" Virgilius Stănciulescu, ANCOM: "Serviciile digitale din administraţie nu trebuie să transpună actuala birocraţie"

A.V.Companii / 12 iulie 2023

"Avem o resursă IT extraordinară, dar care nu se află în administraţia publică" 

Avem o resursă IT extraordinară, avem specialişti IT şi companii de IT care produc şi inovează, şi oameni foarte bine pregătiţi în domeniu, dar aceştia nu se află în administraţia publică, spune Virgilius Stănciulescu, directorul Direcţiei IT şi Protecţia Datelor din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM).

Eduard Dumitraşcu, ARSC: "Folosirea unei aplicaţii digitale sau accesarea play-station nu înseamnă competenţe digitale"

CONFERINŢA "DIGITALIZAREA ROMÂNIEI" Eduard Dumitraşcu, ARSC: "Folosirea unei aplicaţii digitale sau accesarea play-station nu înseamnă competenţe digitale"

G.M.Companii / 12 iulie 2023

Pandemia a reprezentat probabil acceelerarea, catalizatorul a ceea ce înseamnă astăzi digitalizarea în România, în instituţiile publice, în autorităţile locale - primării, consilii judeţene, şi evident în mediul de business, în zona de educaţie, de sănătate, a spus Eduard Dumitraşcu, preşedintele Asociaţiei Române pentru Smart City (ARSC).

Bogdan Pătru, Mastercard: "Ghişeul.ro a devenit un exemplu de bune practici în regiune"

CONFERINŢA "DIGITALIZAREA ROMÂNIEI" Bogdan Pătru, Mastercard: "Ghişeul.ro a devenit un exemplu de bune practici în regiune"

Andrei IacomiCompanii / 12 iulie 2023

"Cea mai mare provocare în ceea ce priveşte digitalizarea rămâne echilibrarea celor două zone ale României - cei câţiva mari poli de dezvoltare concentraţi în jurul marilor aglomeraţii urbane şi zona rurală" "Educaţia financiară şi competenţele digitale merg mână în mână" 

State din Europa şi Asia, care în cazul unor indicatori poate figurează mult mai bine decât România din punctul de vedere al digitalizării serviciilor publice, se uită cu foarte mare atenţie la proiectul Ghişeul.ro, care a devenit un exemplu de bune practici în regiune, a afirmat Bogdan Pătru, Government Segment Lead, Mastercard România şi Croaţia.

Ovidiu Teodorescu, AROBS: "Unul dintre cele mai importante costuri într-o transformare digitală este cel de adopţie"

CONFERINŢA "DIGITALIZAREA ROMÂNIEI" Ovidiu Teodorescu, AROBS: "Unul dintre cele mai importante costuri într-o transformare digitală este cel de adopţie"

Andrei IacomiCompanii / 12 iulie 2023

"Până nu se investeşte în educarea angajaţilor publici, digitalizarea nu va merge prea departe" 

Unul dintre cele mai importante costuri într-o transformare digitală a unei companii este costul de adopţie, ce implică renunţarea la vechile procese şi implementarea unor noi metode de lucru, a afirmat Ovidiu Teodorescu, Director Optimall by AROBS.

Stere Farmache, FRC: "Observăm tot mai mulţi antreprenori care accesează finanţări"

CONFERINŢA "DIGITALIZAREA ROMÂNIEI" Stere Farmache, FRC: "Observăm tot mai mulţi antreprenori care accesează finanţări"

A.V.Companii / 12 iulie 2023

"FRC trebuie privit ca un partener pentru întreprinzători" "IMM Inovation - un program pentru sprijinirea digitalizării IMM-urilor" 

Fondul Român de Contragarantare (FRC) gestionează în prezent un program adresat IMM-urilor, un program de garanţii în nume şi cont stat, denumit IMM Inovation, prin care se sprijină accesul la finanţare al acestor companii, spune Stere Farmache, preşedintele directoratului FRC, menţionând că digitalizarea este componenta principală pe care IMM-urile o pot accesa prin acest program.

Dragoş Cristian Vlad, ADR: "O ţară prosperă nu poate să existe fără o componentă de digitalizare"

CONFERINŢA "DIGITALIZAREA ROMÂNIEI" Dragoş Cristian Vlad, ADR: "O ţară prosperă nu poate să existe fără o componentă de digitalizare"

Andrei IacomiCompanii / 12 iulie 2023

"Avem nevoie de competenţe digitale în administraţia publică, pe elementele de bază" 

Nu putem avea o ţară prosperă fără o componentă de digitalizare, a spus Dragoş Cristian Vlad, Preşedintele Autorităţii pentru Digitalizarea României (ADR), subliniind că avem şansa ca, prin PNRR, să realizăm o reformă reală în acest sens.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Macro Newsletter 12 Iulie 2023

Macro Newsletter 12 Iulie 2023

Macroeconomie / 12 iulie 2023

Creditul de consum din SUA a înregistrat o creştere cu mult sub aşteptări în luna mai 2023, de 7,2 miliarde de dolari, după o creştere de 20,3 miliarde în luna precedentă, iar creşterea anuală s-a temperat până la 6,2%, de la 6,7%.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo