CONFERINŢA "DIGITALIZAREA ROMÂNIEI" Călin Rangu, CIO Council: "România a avut un CIO Office guvernamental care nu a funcţionat pentru că a fost politizat"

V.R.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 12 iulie 2023

Călin Rangu, CIO Council: "România a avut un CIO Office guvernamental care nu a funcţionat pentru că a fost politizat"

CIO Council susţine de multă vreme conceptul de CIO Office guvernamental, spune Călin Rangu, co-fondator şi vicepreşedinte al CIO Council România, subliniind: "Din 2013 am lansat acest concept deoarece la nivel internaţional există un model. Din păcate, România a avut un CIO Office guvernamental care nu a funcţionat corect pentru că, probabil, a fost politizat destul de mult. CIO este o meserie tehnică, iar în momentul în care pui oameni politici în zone tehnice, rezultatele sunt cele care se văd. Credem că această zonă trebuie profesionalizată şi scoasă din aria politică, chiar şi din zona unui minister, pentru că ea trebuie să fie lângă sponsorul principal, care este, în general, prim-ministrul. O agenţie care ţine de un minister nu se poate ocupa de digitalizarea altor ministere pentru că fiecare are propriile planuri, propriile idei. Noi ar trebui să identificăm modelul pe care ni-l dorim pentru un management profesionist, să vedem cum fac management cei care sunt în poziţii de CIO în companii private mari - în bănci, societăţi din zona industrială, cea farmaceutică, în telecomunicaţii".

Oficialul CIO Council România mai declară: "Ca să poţi să te dezvolţi pe noile tehnologii trebuie să vii cu altă abordare, altă filosofie şi să poţi să ieşi din rutina în care construieşti sistemele informatice în mod actual. CIO Council încearcă să vină cu aceste elemente noi care au succes în alte ţări, în companii private, şi încercăm să promovăm astfel de soluţii şi în sectorul public pentru a avea o transformare digitală reală, nu doar achiziţii de hardware şi software. Cloudul este foarte bun, dar până la urmă, acesta nu va face nimic altceva decât să se deprecieze şi va trebui înlocuit. Cloudul creează doar eficienţă, nu şi o valoare adăugată".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb