CONFERINŢA "DIGITALIZAREA ROMÂNIEI" Ovidiu Teodorescu, AROBS: "Unul dintre cele mai importante costuri într-o transformare digitală este cel de adopţie"

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Companii #IT / 12 iulie 2023

Ovidiu Teodorescu, AROBS: "Unul dintre cele mai importante costuri într-o transformare digitală este cel de adopţie"

"Până nu se investeşte în educarea angajaţilor publici, digitalizarea nu va merge prea departe"

Unul dintre cele mai importante costuri într-o transformare digitală a unei companii este costul de adopţie, ce implică renunţarea la vechile procese şi implementarea unor noi metode de lucru, a afirmat Ovidiu Teodorescu, Director Optimall by AROBS.

Din punctul său de vedere, mulţi angajaţi din administraţia publică nu ştiu să utilizeze calculatorul, iar invesţiile în educaţie sunt esenţiale pentru ca digitalizarea să pătrundă mai puternic în teritoriu.

Reprezentantul companiei de software a declarat: "Noi vedem în practică, în special în zona economică, că unul dintre cele mai importante costuri într-o transformare digitală a unei companii este costul de adopţie. Nu preţul fierului, nu preţul soft-ului. Costul de adopţie pleacă de la a renunţa la vechile procese, la vechile metode de a lucra, şi a testa noi metode, a instrui oamenii, pentru că nu cred că în indicele DESI stăm atât de prost doar din cauza copiilor care nu ştiu să folosească bine calculatorul. Unul dintre proiectele AROBS este chiar tipărirea de manuale pentru elevi. Manualele au şi o componentă digitală - manualul digital. Dar aceste manuale trebuie folosite în clasă, trebuie să se predea elevilor dintr-un manual digital, să-i punem să îşi folosească telefonul, calculatorul, pentru a-şi face lecţiile, pentru a învăţa".

Ovidiu Teodorescu a adăugat: "Avem foarte mulţi angajaţi în mediul public care nu prea ştiu să utilizeze calculatorul, ca să mă exprim elegant (...). Până nu se investeşte la nivelul tuturor agenţiilor, a instituţiilor subordonate, în educarea angajaţilor publici, nici digitalizarea nu va merge prea departe în teritoriu. Noi avem un produs din zona managementului de resurse umane, în cadrul căruia am implementat şi modalitatea de a semna digital documentele în parteneriat cu un furnizor de semnătură digitală. Avem şi proiecte de succes pe care le-am prezentat la conferinţe. Dar când vine controlul de la ITM (n.r. Inspectoratul Teritorial al Muncii) ce va face? Cum se va descurca? Este instruit să verifice procesul? Are un specialist pe care să-l consulte"?

Conform reprezentantului AROBS, anumite produse pe care le realizează compania pentru eficientizarea unor activităţi ale companiilor din mediul privat se pot implemente şi în instituţiile publice, dar nu există interes în acest sens.

"Deocamdată totul se lucreză în baza legii, dar nu ştim dacă cel ce vine să verifice aplicarea legii ştie cum poate să o facă. Până nu se investeşte în educarea digitală a funcţionarilor vom sta în dubiu. Şi, probabil, o anumită soluţie va funcţiona bine într-un judeţ şi în altul nu. Tot în zona care ajută la transformarea digitală a companiilor, în cadrul diviziei Optimall avem câteva produse pentru mediul de afaceri în zona distribuitorilor. Vedem îmbunătăţiri de 20% în activitatea lor, odată cu implementarea produselor. Anumite produse s-ar putea implementa şi în mediul public, dar nu prea există intres", a afirmat Ovidiu Teodorescu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb