Conferinţa regională "Transport & Logistics - Key Factor In International Business Development"

Comunicate de presă / 2 martie 2023

Conferinţa regională "Transport & Logistics - Key Factor In International Business Development"

"Transport & Logistics - Key Factor In International Business Development" din 23 februarie, 2023, Sibiu, este prima conferinţă din seria de evenimente dedicate mediului de afaceri regional organizate de către Supreme Council of European Business (SCEB) şi British Romanian Chamber of Commerce (BRCC).

Managerii companiilor din această industrie se confruntă cu numeroase provocări, de la identificarea surselor corecte de finanţare, până la recrutarea şi păstrarea echipelor, precum şi de la dezvoltarea internaţională, până la evitarea pericolelor identificare sau chiar a unui exit.

Tema a fost abordată din câteva perspective - cheie de către speaker-ii prezenţi în panel.

Mehmet Sumeroglu, SCEB Chairman: Creşterea economică a unei ţări sau a unei regiuni se bazează pe abilitatea de a transporta, motiv pentru care suntem foarte dependenţi de costurile lanţului necesarpentru tot procesul, de la producţie până la bunul dedicat clientului final. Simplul fapt de a lua produse din China şi a le vinde în SUA, de pildă, nu mai este atât de simplu în condiţiile în care costul combustibilului se modifică aproape zilnic, termenele de încărcare şi livrare s-au mărit​, iar siguranţa mărfii a scăzut.

Ionuţ Nache, Owner INAQ Consulting: În acest domeniu, este necesară implementarea standardului pentru auditarea serviciilor logistice, în relaţie cu calitatea şi siguranţa produselor - IFS Logistics. Printre beneficiile pe care le are o companie care îl implementează se numără oportunitatea de a deveni o companie listată într-o bază de date autorizată şi certificată de unde poate fi selectată drept furnizor de către un viitor partener şi aceea de a evita o viitoare evaluare deoarece compania are deja o certificare recunoscută internaţional.

Rareş Balint, Branch Manager, Adecco Romania: De 10 ani trăim într-o piaţă a candidaţilor, iar pentru companii este esenţial să îşi asigure forţa de muncă necesară pentru a se putea dezvolta. ​Cum găseşti şi păstrezi angajaţii? Bonificaţia salarială nu este de durată, motiv pentru care noi recomandăm un carrier pack care poate include şi o rotaţie a posturilor. Oamenii îşi doresc să aibă roluri diferite în companie, iar asta îi ajută să înţeleagă faptul că fiecare job este important.

Reprezentanţii EximBank, prezenţi la eveniment: EximBank va acţiona ca un factor important de susţinere a creşterii economiei româneşti prin suportul financiar pe care îl va acorda tuturor segmentelor de piaţă, răspunzând astfel preocupării autorităţilor române de întărire a prezenţei, a rolului şi a impactului sistemic al băncilor cu capital de stat pe piaţa bancară locală.

Cosmin COMŞA - M&A Senior Manager, KPMG: Un business de transport şi logistică este asset heavy, iar presiunea pe costurile de finanţare contribuie la volatilitatea profitabilităţii, deja generată de preţul combustibililor, de costurile cu angajaţii şi de preţurile practicate în piaţă.

Lăsând partea negativă la o parte, investitorii sunt totuşi dispuşi să plătească pentru un business diversificat şi consolidat pe verticala. Dacă alături de serviciile de transport, companiile adăugă logistică, distribuţie sau alte servicii conexe, se pot genera marje peste nivelul pieţei şi astfel, pot atrage mai uşor investitori strategici.

Alături de cele două organizaţii au fost, în calitate de parteneri: Diamond - Inaq Consulting, Gold - Cost Contab Group, Silver - EximBank. În categoria Wine Partners se află Camele Cricova, iar printre Supporting Partners se numără MBS Holding, Nomade Communication şi MAPPS - Evaluatori de valori.

Ziarul BURSA este partener media al evenimentului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb